Menu
snel klaar / Hoofdgerechten

Wraps met beenham en honing-mosterd dressing

Wraps met beenham

Deze wraps met beenham en honing-mosterdsaus zijn echt heel makkelijk te maken en superlekker. Als lunchgerecht, of serveer ze als extreem makkelijk hoofdgerecht met wat salade erbij. Wraps, ik krijg er nooit genoeg van! Er zijn dan ook al een flink aantal wrap-recepten verschenen op dit blog. Zo schreef ik al eerder over deze zalige wraps met gebakken brie en chilisaus, en ook deze wraps met tonijn en avocado komen hier regelmatig op tafel.

Lunch of diner

Ben jij ook zo gek op wraps? Snap ik best, want ze zijn ontzettend veelzijdig en vaak zijn wrap-recepten heel snel klaar. Dit recept voor wraps met beenham is daar geen uitzondering op. Het is supersnel klaar en zowel geschikt voor de lunch als voor het diner. Als je het als lunch serveert, heb je misschien aan 1 wrap per persoon wel genoeg en kun je de hoeveelheden halveren.

Honing-mosterdsaus

Tip: de honing-mosterdsaus doet het ook heel goed als dressing voor een salade. Maak er dus gerust een beetje extra van!

Wraps met beenham

Wraps met beenham en honing-mosterd dressing

Een snelle maaltijd: gebakken beenham op een volkorenwrap met een lekkere, simpele salade met honing-mosterd dressing.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 volkoren tortilla’s
  • 250 gr beenham
  • 1 el boter
  • 75 gr veldsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • een paar druppels worcestershiresaus
  • peper

Zo maak je het

  • Leg de plakjes beenham op elkaar en snijd deze in brede repen. Smelt de boter op matig vuur in een koekenpan en bak de beenham al omscheppend tot deze licht krokant is.
  • Maak een dressing van de olie, mosterd, honing, worcestershiresaus en peper en klop deze goed door elkaar met een kleine garde.
  • Warm de tortilla’s op in de magnetron of een droge koekenpan, beleg deze met de sla en druppel hier wat van de mosterddressing op.
  • Beleg met de beenham en bedruppel met de rest van de dressing. Eet smakelijk!

Notities

u003cliu003eHeb je wraps over van het avondeten? Dan is dit een perfect recept om ze op te maken!u003c/liu003e

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 524kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Wraps met beenham

2 Reacties

  • Henny
    22 januari 2015 at 07:14

    Beste Sandra,

    Dit is inderdaad een heel lekker recept! Ik heb het boek United Wraps van Estefhan Meijer ook maar mis het inlegvel waarop de ingrediënten staan van het basisrecept op blz. 9 voor tortilla’s. Zou jij mij kunnen mailen wat deze ingrediënten zijn?
    Alvast dank voor je te nemen moeite!

    Groetjes, Henny

    Reply
    • Sandra
      22 januari 2015 at 18:02

      Hallo Henny, fijn boek hè? Ja hoor die heb ik voor je. Voor 4 tortilla’s heb je nodig:
      140 gr patentbloem
      100 gr pastabloem
      1 tl bakpoeder
      1,5 tl zout
      60 gr margarine
      100 ml warm water

      Bloem, bakpoeder en zout mengen. Boter toevoegen en tot een kruimelig deeg mengen. Meng er net zoveel water door tot je een soepel, niet plakkend deeg hebt. Onder een theedoek afdekken. 1/4 van het deeg pakken en uitrollen tot een tortilla. Bak de tortilla’s in een droge antiaanbakpan ca 12 seconden aan elke kant. Eet smakelijk!

      Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept