snel klaar

Wraps met beenham en honing-mosterd dressing

Wraps met beenham en honing-mosterd dressing

Ik schreef al eerder over de wraps met gebakken brie en chilisaus, en ook dit gerecht voor wraps met beenham en honing-mosterddressing komt uit het boek United Wraps van Estefhan Meijer. Dit gerecht is supersnel klaar en zowel geschikt voor de lunch als voor het diner. Enjoy!

Recept wraps met beenham en honing-mosterdsaus

(als diner: voor 2 personen, als lunch: voor 4 personen)

  • 4 volkoren tortilla’s
  • 250 gr beenham
  • 1 el boter
  • ijsbergsla

Voor de honing-mosterddressing:

  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el water
  • paar druppels worcestershiresaus
  • peper

Leg de plakjes beenham op elkaar en snijd deze in brede repen. Smelt de boter op matig vuur in een koekenpan en bak de beenham al omscheppend tot deze licht krokant is.

Maak een dressing van de genoemde ingrediënten en klop deze goed door elkaar met een kleine garde.

Warm de tortilla’s op in de magnetron of een koekenpan, beleg deze met de ijsbergsla en druppel hier wat van de mosterddressing op.

Beleg met de beenham en bedruppel met de rest van de dressing. Eet smakelijk!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Henny

    Beste Sandra,

    Dit is inderdaad een heel lekker recept! Ik heb het boek United Wraps van Estefhan Meijer ook maar mis het inlegvel waarop de ingrediënten staan van het basisrecept op blz. 9 voor tortilla’s. Zou jij mij kunnen mailen wat deze ingrediënten zijn?
    Alvast dank voor je te nemen moeite!

    Groetjes, Henny

    22 januari 2015 at 07:14
    • Reply Sandra

      Hallo Henny, fijn boek hè? Ja hoor die heb ik voor je. Voor 4 tortilla’s heb je nodig:
      140 gr patentbloem
      100 gr pastabloem
      1 tl bakpoeder
      1,5 tl zout
      60 gr margarine
      100 ml warm water

      Bloem, bakpoeder en zout mengen. Boter toevoegen en tot een kruimelig deeg mengen. Meng er net zoveel water door tot je een soepel, niet plakkend deeg hebt. Onder een theedoek afdekken. 1/4 van het deeg pakken en uitrollen tot een tortilla. Bak de tortilla’s in een droge antiaanbakpan ca 12 seconden aan elke kant. Eet smakelijk!

      22 januari 2015 at 18:02

    Reactie achterlaten