Menu
Hoofdgerechten / snel klaar

Wraps met ei en groenten

Wraps met ei

Deze wraps met ei en groenten zijn zo lekker! Ik at ze als avondeten, maar je zou ze net zo goed kunnen serveren als stevig ontbijt of lunch. Deze goedgevulde koolhydraatarme wraps zijn goed gevuld met een mengsel van roerei, groenten en chorizo. Erg smaakvol én ze staan snel op tafel.

Snel recept – eiwraps

Deze wraps met ei en groenten vormen een voedzaam gerecht dat toch snel op tafel staat, ik hou ervan. Als je ’s avonds thuiskomt uit je werk, heb je nou eenmaal vaak geen zin om uitgebreid te gaan koken. Jij ook niet? Neem dan eens een kijkje bij mijn snelle gerechten.

Dit recept voor wraps met ei en groenten gaat daar ook onder vallen, want dit staat in een handomdraai op tafel. Even wat groenten snijden en bakken, en ondertussen bak je wat roerei als vulling voor de wraps.

Restjes opmaken

Ook handig: dit is een perfect gerecht om restjes groenten mee op te maken. Je kunt hier allerlei soorten groenten in kwijt, maar ook een restje vlees of kaas is een lekkere aanvulling op deze ei-wraps.

Zelf ging ik voor een vulling van paprika en champignons, maar je kunt natuurlijk volop variëren met de groenten. Kijk ook vooral wat er nog in je koelkast of voorraadkast ligt! Een uitje, bosui, courgette of prei bijvoorbeeld, smaken hier ook prima in.

En mocht je geen chorizo in huis hebben, ga dan voor blokjes kip, ham of kaas bijvoorbeeld. Kortom: laat je vooral inspireren door wat je nog in huis hebt!

Wraps met ei

Wraps met ei en groenten

Snel klaar en superlekker: wraps met ei, chorizo en groenten.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 tortillawraps (volkoren)
  • 1 paprika (oranje of geel)
  • 100 gr chorizo of cervelaat
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 6 eieren
  • peper en zout
  • 50 gr geraspte kaas
  • naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de paprika en chorizo in blokjes, bak deze zonder extra olie zachtjes in een pan, ongeveer 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en voeg deze toe aan de pan. Bak nog 5 minuten mee.
  • Kluts ondertussen de eitjes met wat peper en zout en giet ze in een pan met wat olie. Bak er onder voortdurend roeren, roerei van.
  • Verwarm de wraps en vul ze met het roerei. Verdeel de groenten en chorizo over de wraps en serveer met geraspte kaas en chilisaus.

Notities

Je hoeft de steeltjes van de kastanjechampignons niet weg te gooien. Bak ze gewoon mee!

Voedingswaarden

Calorieën: 734kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept wraps met roerei

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept