Lunchtip: wraps met gerookte zalm en avocado! Gerookte zalm en avocado is inmiddels een heel gewone combi. Logisch ook, want de romige avocado gaat heel goed samen met de vette gerookte zalm.
Geef deze klassieke combinatie eens een verrassende twist door ze op een wrap te doen met in gembersiroop gemarineerde wortel. De knapperige wortel en zoete gembersiroop geven de vulling een lekkere smaakboost!
Volkoren wraps
Zelf gebruik ik eigenlijk altijd volkoren tortilla’s, die vullen nét iets meer. Maar je kunt natuurlijk ook gewone wraps gebruiken, of die leuk gekleurde groentenwraps die je in het koelschap vindt.
Snelle en gezonde lunch
Met wraps zet je snel een lekkere lunch op tafel, superhandig om te doen als je de avond ervoor wraps hebt gegeten en er een paar over hebt. Je kunt ze overal mee vullen. Zo is een vulling van tonijn en avocado heel lekker, maar denk ook eens aan deze vegan wraps met hummus en bietjes.
Maar, je bent terecht gekomen op dit artikel dus ik ga er vanuit dat je deze keer wraps met gerookte zalm en avocado wilt maken ;-) Laten we dus snel doorgaan naar het recept!

Wraps met gerookte zalm en avocado
Ingrediënten
- 2 tortillawraps (volkoren)
- 2 middelgrote worteltjes
- 1/2 el gembersiroop
- 75 gr gerookte zalm
- 1 avocado
- 1 el zure room of crème fraîche
- citroensap, peper en zout
Zo maak je het
- Begin met het marineren van de worteltjes. Schrap de wortels en snijdt met behulp van een juliennesnijder dunne sliertjes wortel af. Doe deze in een kommetje met de gembersiroop en laat staan tot gebruik (dit kun je ook al eerder doen).
- Prak de avocado zo fijn mogelijk en roer de zure room er doorheen. Avocado is van zichzelf wat flauw, dus breng het mengsel goed op smaak met citroensap, peper en zout.
- Beleg de wraps met de gemarineerde wortel (giet het teveel aan siroop af) en verdeel de avocado erover. Verdeel tenslotte de gerookte zalm over de wraps. Ik verdeel altijd alles op een reep van ongeveer 8×3 centimeter in het midden van de wrap. Vervolgens vouw ik de zijkanten (aan de ‘korte’ kant) naar binnen en rol ik de wrap op. Als je hem daarna doormidden snijdt heb je lekker veel vulling!
Nog geen reacties