Een hele tijd terug schafte ik het kookboek Jamie’s Fifteen Minutes aan, en om te zien of de gerechten écht binnen een kwartier op tafel staan, maakte ik vijf gerechten uit het kookboek. Dit recept – dat in zijn boek bekend staat als Yorkshire pudding – was mijn favoriet. Inderdaad binnen een kwartier klaar en lekker! Ik heb het recept hier en daar ietsje aangepast, maar in grote lijnen is dit nog steeds Jamies gerecht.
Yorkshire pudding??
De naam ‘pudding’ doet je misschien denken dat dit een zoet gerecht is, maar niets is minder waar. Dit gerecht komt uit het noorden van Engeland (Yorkshire) en het bestaat uit een soort pannenkoekenbeslag dat je in een muffinvorm in de oven bereid tot er een soort luchtig broodje ontstaat. Het wordt vaak geserveerd bij de traditionele Sunday roast. Deze Yorkshire pudding van Jamie is er een variant op. Eigenlijk is het in dit geval gewoon een hartige pannenkoek die je in plaats van in de oven, in de pan klaarmaakt. Lekker in combinatie met de gerookte zalm.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
2 Reacties
kelly
21 juli 2015 at 09:46hmmm….deze ga ik snel uitproberen!!!
Sandra
22 juli 2015 at 16:11Zeker doen Kelly! Echt makkelijk te maken en zo lekker…