Menu
snel klaar / vis

Yorkshire pudding met gerookte zalm, asperges en bietensalade

Yorkshire pudding met gerookte zalm, asperges en bietensalade

 

Misschien heb je laatst mijn blogje over Jamie’s Fifteen Minutes gelezen? Om te zien of de gerechten écht binnen een kwartier op tafel staan, maakte ik vijf gerechten uit het kookboek. Dit recept voor Yorkshire pudding was mijn absolute favoriet. Inderdaad binnen een kwartier klaar en lékker! Ik heb het recept hier en daar ietsje aangepast, maar in grote lijnen is dit nog steeds Jamies gerecht. Enjoy!

Yorkshire pudding met gerookte zalm, asperges en bietensalade

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Snel klaarDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

410

kcal

Binnen een kwartier aan tafel met dit snelle recept van Jamie Oliver: Yorkshire pudding met gerookte zalm en een frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 tl 1 tl gedroogde Provencaalse kruiden

  • 2 eieren

  • 150 ml melk

  • 65 gr bloem

  • 100 gr gerookte zalm

  • 150 gr groene asperges

  • 1 rode biet (voorgekookt)

  • 2 el balsamico-azijn

  • 1 el honing

  • 75 gr veldsla

  • 4 takjes verse basilicum

  • 1 citroen

  • 3 el yoghurt

Bereiding

  • Meng de eieren, melk en bloem tot een beslag. Giet wat olijfolie in een koekenpan en giet het beslag in de pan. Zet het vuur laag en bestrooi de Yorkshire pudding met de gedroogde kruiden. Keer na ca 6 minuten en bak de pudding aan beide kanten goudbruin.
  • Maak de asperges schoon met een dunschiller en schroei ze in een droge grillpan tot ze mooie grillstreepjes krijgen. Draai regelmatig om.
  • Snijd de rode biet in blokjes en doe deze samen met de balsamico-azijn en de honing in een klein koekenpannetje. Zet op een laag vuurtje en blijf regelmatig roeren tot de azijn is opgelost.
  • Breng de yoghurt op smaak met peper, zout en het sap van een halve citroen.
    Leg de veldsla op een mooie serveerplank en breng op smaak met een beetje (extra vierge) olijfolie. Schep de bietjes erop.
  • Knijp een halve citroen uit over de asperges, breng op smaak met peper en zout en leg ze op de serveerplank.
  • Leg de Yorkshire pudding op de plank en verdeel de zalm er in roosjes over. Serveer met de yoghurtsaus en geef er wat partjes citroen bij.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.

2 Reacties

  • kelly
    21 juli 2015 at 09:46

    hmmm….deze ga ik snel uitproberen!!!

    Reply
    • Sandra
      22 juli 2015 at 16:11

      Zeker doen Kelly! Echt makkelijk te maken en zo lekker…

      Reply

Laat een reactie achter