Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vis

Hartige pannenkoek met gerookte zalm, asperges en bietensalade

Yorkshire pudding

Een hele tijd terug schafte ik het kookboek Jamie’s Fifteen Minutes aan, en om te zien of de gerechten écht binnen een kwartier op tafel staan, maakte ik vijf gerechten uit het kookboek. Dit recept – dat in zijn boek bekend staat als Yorkshire pudding – was mijn favoriet. Inderdaad binnen een kwartier klaar en lekker! Ik heb het recept hier en daar ietsje aangepast, maar in grote lijnen is dit nog steeds Jamies gerecht.

Yorkshire pudding??

De naam ‘pudding’ doet je misschien denken dat dit een zoet gerecht is, maar niets is minder waar. Dit gerecht komt uit het noorden van Engeland (Yorkshire) en het bestaat uit een soort pannenkoekenbeslag dat je in een muffinvorm in de oven bereid tot er een soort luchtig broodje ontstaat. Het wordt vaak geserveerd bij de traditionele Sunday roast. Deze Yorkshire pudding van Jamie is er een variant op. Eigenlijk is het in dit geval gewoon een hartige pannenkoek die je in plaats van in de oven, in de pan klaarmaakt. Lekker in combinatie met de gerookte zalm.

Hartige pannenkoek met gerookte zalm, asperges en bietensalade

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Snel klaarDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

410

kcal

Binnen een kwartier aan tafel met dit snelle recept van Jamie Oliver: hartige pannenkoek met gerookte zalm en een frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 tl 1 tl gedroogde Provencaalse kruiden

  • 2 eieren

  • 150 ml melk

  • 65 gr bloem

  • 100 gr gerookte zalm

  • 150 gr groene asperges

  • 1 rode biet (voorgekookt)

  • 2 el balsamico-azijn

  • 1 el honing

  • 75 gr veldsla

  • 4 takjes verse basilicum

  • 1 citroen

  • 3 el yoghurt

Bereiding

  • Meng de eieren, melk en bloem tot een beslag. Giet wat olijfolie in een koekenpan en giet het beslag in de pan. Zet het vuur laag en bestrooi de Yorkshire pudding met de gedroogde kruiden. Keer na ca 6 minuten en bak de pudding aan beide kanten goudbruin.
  • Maak de asperges schoon met een dunschiller en schroei ze in een droge grillpan tot ze mooie grillstreepjes krijgen. Draai regelmatig om.
  • Snijd de rode biet in blokjes en doe deze samen met de balsamico-azijn en de honing in een klein koekenpannetje. Zet op een laag vuurtje en blijf regelmatig roeren tot de azijn is opgelost.
  • Breng de yoghurt op smaak met peper, zout en het sap van een halve citroen.
    Leg de veldsla op een mooie serveerplank en breng op smaak met een beetje (extra vierge) olijfolie. Schep de bietjes erop.
  • Knijp een halve citroen uit over de asperges, breng op smaak met peper en zout en leg ze op de serveerplank.
  • Leg de Yorkshire pudding op de plank en verdeel de zalm er in roosjes over. Serveer met de yoghurtsaus en geef er wat partjes citroen bij.

Opmerkingen

  • Gebruik je voor de bietjes zo’n pakje gevacumeerde bietjes? Gebruik de rest van de bietjes bijvoorbeeld in een smoothie.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

2 Reacties

  • kelly
    21 juli 2015 at 09:46

    hmmm….deze ga ik snel uitproberen!!!

    Reply
    • Sandra
      22 juli 2015 at 16:11

      Zeker doen Kelly! Echt makkelijk te maken en zo lekker…

      Reply

Laat een reactie achter