Menu
Hoofdgerechten / vis

Zalm met krieltjes en peultjes

zalm met krieltjes

Deze zalm met krieltjes en peultjes is echt heel smakelijk! Als de man aan de overkant van de tafel zegt: ik heb lekker gegeten chef! Dan weet ik dat het recept prima op de blog kan. Dus bij deze: het een makkelijk zalm met krieltjes recept dat zeker weten vaker op tafel gaat komen!

Makkelijke maaltijd

Doordeweeks vind ik het fijn om een selectie van makkelijke maaltijden achter de hand te hebben. Recepten die makkelijk te maken zijn, niet al te veel tijd kosten, voedzaam zijn én lekker natuurlijk!

Deze zalm met aardappels en peultjes is zo’n maaltijd. Je moet wel de krieltjes even voorkoken, maar dat zou je eventueel ook de avond ervoor al kunnen doen, als je het eten voor diezelfde avond aan het voorbereiden bent.

Smashed potatoes

Na het voorkoken, doe je de krieltjes (en de zalm) nog in de oven. Je zou ze natuurlijk ook alleen kunnen koken, maar door ze na het voorkoken een beetje te pletten en daarna nog af te bakken in de oven, krijg je heerlijke aardappeltjes met krokante randjes. Vind ik persoonlijk véél lekkerder dan gekookte aardappels!

Zalm met krieltjes en peultjes

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: VisNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd + Oventijd

40

minutes
Calorieën

300

kcal

Makkelijke maaltijd: zalm met aardappels uit de oven en peultjes.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 kg 1 krieltjes

  • 2 tl 2 uienpoeder

  • 2 tl 2 knoflookpoeder

  • peper en zout

  • 4 moten 4 zalm

  • 10 gr 10 verse dille

  • 800 gr 800 peultjes

  • 1 1 citroen

Bereiding

  • Kook de krieltjes 12 minuten in water met wat zout. Je hoeft de krieltjes niet te schillen. (je kunt deze stap al een dag eerder doen) en verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Spreid de krieltjes uit over een bakplaat en plet ze met een vork zodat ze een beetje kapot gaan. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
  • Bak de krieltjes 25 minuten.
  • Doe de moten zalm in een ovenschaal en besmeer met wat olijfolie, peper en zout. Verdeel de dille over de stukken zalm en bak de vis de laatste 12 minuten van de baktijd mee in de oven.
  • Kook ondertussen de peultjes in ongeveer 5 minuten gaar in water met wat zout. Giet af en meng de rasp van de citroen over de peultjes.
  • Serveer de gebakken krieltjes met de moten zalm en de peultjes.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

krieltjes met zalm en sugar snaps

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter