Deze zalmburgers zijn zo lekker! Als ik thuis burgers maak, zie ik altijd een blij gezicht aan de andere kant van de tafel! En eerlijk is eerlijk, een goede hamburger gaat nooit vervelen. Maar soms wil ik wat variatie en daarom ben ik de laatste tijd lekker aan het experimenteren met burger-recepten.
Visburgers
Zo maakte ik onlangs kip/chorizo burgers, vegetarische halloumi-burgers en vandaag gaan we aan de slag met vis en maken we zalmburgers! Deze burgers van zalm, kappertjes en citroen zijn lekker fris en smaken top op een lekker broodje.
Zelf kies ik graag voor een lekkere volkoren bol, dat is lekker voedzaam bij het avondeten.
Een goede voorbereiding…
… is het halve werk. Dat is bij dit recept voor zalmburgers ook het geval. Het is aan te bevelen om ze al eerder op de dag te maken. Dan kunnen de burgers nog even opstijven in de koelkast, en dat komt het bakken alleen maar ten goede. De zalmburgers vallen minder snel uit elkaar tijdens het bakken als ze goed koud zijn zodra je ze in de pan legt.
Citroenmayonaise
Bij de frisse zalmburgers is een schepje citroenmayonaise heel lekker. Dit kun je helemaal zelf maken (daar ga ik binnenkort eens mee experimenteren, ik heb al een paar keer zelf mayo gemaakt maar ik wil dit nog even perfectioneren en mooi op de foto zetten). Maar je kunt het ook eenvoudigweg maken door wat citroensap door een lekkere mayo te roeren.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties