Menu
Hoofdgerechten / vis

Zalmburgers

Zalmburgers met citroen

Als ik thuis burgers maak, zie ik altijd een blij gezicht aan de andere kant van de tafel! En eerlijk is eerlijk, een goede hamburger gaat nooit vervelen. Maar soms wil ik wat variatie en daarom ben ik de laatste tijd lekker aan het experimenteren met burger-recepten. Zo maakte ik onlangs kip/chorizo burgers, vegetarische halloumi-burgers en vandaag gaan we aan de slag met vis: zalmburgers! Deze burgers van zalm, kappertjes en citroen zijn lekker fris en smaken top op een lekker broodje.

Een goede voorbereiding…

… is het halve werk. Dat is bij dit recept voor zalmburgers ook het geval. Het is aan te bevelen om ze al eerder op de dag te maken. Dan kunnen de burgers nog even opstijven in de koelkast, en dat komt het bakken alleen maar ten goede. De zalmburgers vallen minder snel uit elkaar tijdens het bakken als ze goed koud zijn zodra je ze in de pan legt.

Citroenmayonaise

Bij de frisse zalmburgers is een schepje citroenmayonaise heel lekker. Dit kun je helemaal zelf maken (daar ga ik binnenkort eens mee experimenteren, ik heb al een paar keer zelf mayo gemaakt maar ik wil dit nog even perfectioneren en mooi op de foto zetten). Maar je kunt het ook eenvoudigweg maken door wat citroensap door een lekkere mayo te roeren.

Zalmburgers

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VisDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

burgers
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

380

kcal

Lekker frisse zalmburgers met citroen en avocado.

Ingrediënten

  • 275 gr zalm

  • 1 gekookt ei

  • 2 el kappertjes

  • 1 citroen

  • 5 gr dille (vers)

  • peper en zout

  • 4 afbakbroodjes

  • blaadjes sla

  • 1 avocado

  • 4 el mayonaise

Bereiding

  • Snijd de zalm in grove stukken en doe deze in de keukenmachine. Hak het ei grof en voeg deze ook toe.
  • Voeg de kappertjes en en rasp de citroen boven de kom. Voeg ook de grofgehakte dille en wat peper en zout toe. Zet de keukenmachine aan en meng tot er een mooi samenhangend mengsel ontstaat. Zelf vind ik het ‘t lekkerst als het mengsel niet té fijn is gehakt, maar nog een klein beetje grof is.
  • Mocht het mengsel niet helemaal naar wens zijn, voeg dan een beetje rauw ei toe om het wat vochtiger te maken, of wat paneermeel om het juist wat droger te maken.
  • Vet een bord licht in met olie, vorm vier burgers van het mengsel en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak ondertussen de zalmburgers aan beide kanten mooi goudbruin en gaar op een niet te hoog vuur. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten.
  • Meng ondertussen wat citroensap door de mayonaise. Beleg de afbakbroodjes met wat sla en partjes avocado. Serveer de zalmburgers op de broodjes en garneer met een schepje citroenmayonaise (en eventueel nog wat extra verse dille en kappertjes).

Opmerkingen

  • Het is handig om de zalmburgers al eerder op de dag te maken.
Recept zalmburgers met avocado

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter