Gewone zandkoekjes vind ik al een echte traktatie. Brosse, boterige koekjes waar je wel van kunt blijven eten. Doordat deze koekjes zo simpel zijn, kun je er ook nog eens goed mee variëren. Zo kun je allerlei smaakmakers toevoegen aan het deeg, maar het is ook heel leuk om er ‘dubbeldekker-koekjes’ mee te maken en ze te voorzien van een lekkere vulling. Dat deed ik al eens eerder voor deze chocoladekoekjes met karamel, maar deze keer smeerde ik er een romige hazelnootpasta tussen.
Hazelnootpasta
Bij hazelnootpasta denk je misschien direct aan Nutella, maar er is een nieuwe speler op de hazelnootpasta-markt: Bonne Maman. Dit merk ken je vast wel van de jam (en ze hebben trouwens ook zalige lemon curd, tip!).
Maar sinds kort hebben ze ook een hazelnootpasta op de markt gebracht. Met 20% hazelnoten en zonder gekke toevoegingen. Ik mocht ‘m proeven en vind hem heel erg lekker. Op brood natuurlijk, maar als vulling voor deze zandkoekjes doet hij het ook meer dan goed kan ik je vertellen!
Mocht je deze variant niet vinden in de supermarkt, dan kun je natuurlijk ook gewoon Nutella gebruiken voor dit recept. Of ga eens zelf hazelnootpasta maken. Heel anders van smaak, maar ook erg lekker.
Zandkoekjes deeg
Het recept voor zandkoekjes is één van de weinige recepten die ik goed kan onthouden. Het is namelijk een zogenaamd 1-2-3 deeg. Dat betekent dat je 1 deel suiker, 2 delen boter en 3 delen bloem gebruikt. Eitje toch?
(Een eidooier doe ik trouwens ook altijd door het deeg, daar wordt het net even wat smeuïger van vind ik).
Erg belangrijk als je met zandkoekjes-deeg werkt, is dat je zo snel mogelijk werkt. Het deeg warmt namelijk snel op en dan is het een stuk lastiger te verwerken. Laat het deeg dus vooral goed rusten in de koelkast, werk met koele handen en werk snel.
Goed, dat waren mijn tips. Hier komt het recept voor deze lekkere zandkoekjes met hazelnootpasta:
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties