Volg culi-sandra.nl op:
Granola met havermout

Zelf granola maken met havermout

Zelf granola maken is helemaal niet moeilijk. In het begin mislukte mijn granola nog wel eens. Dan had ik mijn oven te hoog staan, of ik vergat het mengsel tussendoor om te scheppen. Maar als je je oven niet te hoog zet (175 graden) en de granola elke tien minuten even omschept, komt het helemaal goed! Deze granola met havermout, noten en veel kruiden is erg lekker, en je maakt meteen een lekker grote hoeveelheid (meer dan een kilo!) zodat je er wel eventjes mee toe kunt.

Havermout granola

Het idee voor deze kruidige granola met havermout vond ik in een oude editie van foodies. Natuurlijk gaf ik er wel een eigen twist aan waardoor het toch weer een heel ander recept is geworden. Zoals gezegd maak je een flinke hoeveelheid granola met dit recept. Geen probleem, want je kunt het lang bewaren. Bewaar het wel goed luchtdicht, bijvoorbeeld in grote glazen potten. Dan kun je het een hele tijd bewaren! Zelfgemaakte granola doet het trouwens ook altijd goed als een klein cadeautje. Je kunt de granola eten als topping over yoghurt of kwark, eventueel met wat vers fruit erbij. Het is ook heerlijk als topping op een smoothiebowl of op een kom nicecream.

Recept granola met havermout

Voor meer dan een kilo granola

  • 150 gr amandelen
  • 150 gr cashewnoten
  • 550 gr havermout (vlokken)
  • 200 gr grof geraspte, gedroogde kokos
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1,5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1/2 tl zout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 9 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gr gedroogde cranberries
  • 150 gr pure chocolade

Zo maak je de havermout-granola

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Hak de amandelen en cashewnoten grof. Doe ze samen met de havermout, kokos, specerijen en zout in een grote kom.
  • Doe de zonnebloemolie, honing en vanille-extract erbij en roer alles goed door elkaar tot het goed gemengd is.
  • Spreid de granola uit over een met bakpapier beklede bakplaat, en bak alles in dertig minuten mooi goudbruin. Schep de granola tussendoor elke tien minuten even goed om, zodat het mengsel niet aanbrand.
  • Hak ondertussen de pure chocolade in grove stukjes.
  • Laat de granola volledig afkoelen en roer dan de cranberries en pure chocolade erdoor.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Geen reacties

Laat een reactie achter