Zelf groentesoep maken is helemaal niet moeilijk, het kost alleen wat tijd. Om een echt smakelijke bouillon te trekken, moet je de pan namelijk minimaal twee uur op het vuur laten staan.
Zelf groentesoep maken
Voor dit groentesoep recept heb je maar drie ingrediënten nodig:
- Een lekkere runderbouillon of groentenbouillon – het liefste natuurlijk zelfgemaakt!
- Soepgroenten – maak het jezelf makkelijk en koop ze voorgesneden in de supermarkt
- Soepballetjes – die kun je ook kant en klaar kopen, of zelf maken
Zelf soepballetjes maken


Hiervoor kneed je een half ei door 125 gram gehakt en je brengt het op smaak met peper en zout. Meng er nog een beetje paneermeel doorheen als je het nog iets meer wilt binden.
Rol er kleine balletjes van en zet ze minimaal een half uur in de koelkast, zodat ze minder snel uit elkaar vallen. Dat is alles! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog extra smaakmakers toe te voegen aan het gehakt. Denk aan een fijngesnipperd sjalotje, of specerijen als paprikapoeder of knoflookpoeder.
Groentensoep bewaren en invriezen


Als je de soep hebt gemaakt, laat je hem helemaal afkoelen. Vervolgens kun je hem met pan en al in de koelkast zetten, of overgieten in een goed afsluitbaar bakje. In de koelkast is de soep zeker twee dagen houdbaar.
Invriezen kan ook prima. Ook hiervoor geldt: helemaal af laten koelen en vervolgens de groentesoep overgieten in een goed afsluitbare bak. In de vriezer blijft de soep maandenlang goed.
Wat serveren bij groentesoep?
Eigenlijk is een kom groentesoep altijd lekker, als lunch, tussendoortje, of als voorgerecht. Maar omdat het een goed gevulde soep is, zou je hem ook als hoofdgerecht kunnen serveren. Om er een complete maaltijd van te maken zou je er bijvoorbeeld dit lekkere stokbrood met mozzarella bij kunnen serveren. Of deze tosti met mozzarella en pesto.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties