Menu
desserts

Zelf ijs maken

Zelf ijs maken

Zelf ijs maken is erg leuk, en helemaal niet moeilijk! Je kunt prima zelf ijs maken zonder ijsmachine, maar ik vind wel dat ijs uit de ijsmachine een wat fijnere structuur heeft en je hebt minder snel last van ijskristallen. Een ijsmachine hoeft niet duur te zijn, ik kocht deze voor €30 bij Bol.com. De ijsmachine werkt prima, maar hij maakt het ijs nét niet dik genoeg. Nadat de ijsmachine heeft gedraaid, vries ik het ijs nog 2 uurtjes in (tussendoor elk half uur even doorroeren met een vork), dan heb je perfect sorbetijs!

Zelf heb ik tot nu toe voornamelijk geëxperimenteerd met het maken van sorbetijs. De basis hiervan is erg eenvoudig, je hebt nodig:

  • 150 ml water
  • 150 gr kristalsuiker

Breng het water en de suiker aan de kook, roer regelmatig even door. Laat het mengsel vijf minuten zachtjes koken. De suiker moet nu volledig opgelost zijn. Laat de suikersiroop helemaal afkoelen.

Vervolgens kies je je favoriete combinatie van fruit, in totaal heb je 600 gram fruit nodig. Deze fruitsoorten zijn erg lekker om in ijs te verwerken:

  • Aardbei
  • Banaan
  • Bosvruchten
  • Framboos
  • Mango
  • Meloen
  • Nectarine
  • Watermeloen

Je kunt natuurlijk ook meerdere fruitsoorten combineren! Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie aardbei & watermeloen, of frambozen & mango?

Snijd het fruit indien nodig in blokjes, en pureer met de suikersiroop fijn. Doe het ijs in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de aanwijzingen. Vries daarna indien nodig nog 2 uur in en roer elk half uur los met een vork. Heb je geen ijsmachine? Laat het ijs dan in 4 uur bevriezen en roer elk half uur door met een vork.

Bovenstaand recept is genoeg voor 3 porties ijs.

 

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter