ontbijt

Zelf ontbijtkoek maken

Ontbijtkoek

Wist je dat zelf ontbijtkoek maken helemaal niet moeilijk is? Het is net zoveel werk als het maken van een cake en je hebt er geen boter voor nodig, dus het mixen van het beslag gaat ook nog eens sneller! Kortom: voortaan lekker zelf maken die ontbijtkoek, in plaats van het kant en klaar te kopen.

De homemade ontbijtkoek van Pien

Ik zal meteen maar bekennen: dit recept voor ontbijtkoek heb ik niet zelf bedacht. Ik deed namelijk weer mee aan de Foodblogswap, waarbij je wordt gelinkt aan een andere blogger. Je mag dan een recept van zijn/haar blog namaken en er je eigen twist aan geven. Deze keer werd ik gekoppeld aan Piens Keuken, het blog van de goedlachse Pien. Er staat veel lekkers op haar blog maar mijn oog viel al snel op haar recept voor ontbijtkoek. Pien maakt in haar versie gebruik van honing om de ontbijtkoek te zoeten, zelf verving ik dit voor gewone suiker maar je kunt natuurlijk ook honing gebruiken als je dat wilt. Ook bestrooide ik de ontbijtkoek met parelsuiker want dat vind ik er altijd zo mooi uitzien. Parelsuiker kun je online kopen of bij speciaalzaken, maar je kunt het ook weglaten.

Zelf ontbijtkoek maken

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

plakken
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

151

kcal

Zelf ontbijtkoek maken is helemaal niet moeilijk, bekijk dit makkelijke recept maar eens.

Ingrediënten

  • 200 ml halfvolle melk

  • 1 ei

  • 100 gr suiker

  • 2 el appelstroop

  • 2 el koekkruiden

  • 250 gr volkorenmeel

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 100 gr parelsuiker (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Tip van Pien: dit gaat het makkelijkste als je het vel bakpapier verfrommelt en natmaakt. Daarna even goed uitschudden en dan kun je de cakevorm heel makkelijk bekleden!
  • Doe de melk, het ei, de suiker, de appelstroop en de koekkruiden in een kom en meng met behulp van de mixer door elkaar.
  • Voeg nu onder voortdurend mixen beetje bij beetje het volkorenmeel toe. Voeg ook het zout en het bakpoeder toe en mix nog even goed door.
  • Giet het beslag in de cakevorm, bestrooi met de parelsuiker en bak de ontbijtkoek in 50 minuten gaar.

Opmerkingen

  • Verpak de ontbijtkoek goed en bewaar hem donker en droog, dan is hij zeker een paar dagen houdbaar.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie

    Dat ziet er lekker uit en ik eet iedere morgen ontbijtkoek bij de koffie, dus ik ga het snel een keer maken!

    1 maart 2020 at 15:19
  • Reactie achterlaten