Menu
ontbijt

Zelf ontbijtkoek maken

Ontbijtkoek

Wist je dat zelf ontbijtkoek maken helemaal niet moeilijk is? Het is net zoveel werk als het maken van een cake en je hebt er geen boter voor nodig, dus het mixen van het beslag gaat ook nog eens sneller! Kortom: voortaan lekker zelf maken die ontbijtkoek, in plaats van het kant en klaar te kopen. Ik deel mijn recept voor ontbijtkoek met je. Lekker om een plakje van te nemen bij het ontbijt, maar het is ook een lekker tussendoortje.

Ontbijtkoek maken volgens het recept van Pien

Ik zal meteen maar bekennen: dit recept voor ontbijtkoek heb ik niet zelf bedacht. Ik deed namelijk weer mee aan de Foodblogswap, waarbij je wordt gelinkt aan een andere blogger. Je mag dan een recept van zijn/haar blog namaken en er je eigen twist aan geven. Deze keer werd ik gekoppeld aan Piens Keuken, het blog van de goedlachse Pien. Er staat veel lekkers op haar blog maar mijn oog viel al snel op haar recept voor ontbijtkoek.

Parelsuiker

Pien maakt in haar versie gebruik van honing om de ontbijtkoek te zoeten, zelf verving ik dit voor gewone suiker maar je kunt natuurlijk ook honing gebruiken als je dat wilt. Ook bestrooide ik de ontbijtkoek met parelsuiker want dat vind ik er altijd zo mooi uitzien. Parelsuiker kun je online kopen of bij speciaalzaken, maar je kunt het ook weglaten.

Zelf ontbijtkoek maken

5 from 3 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor

12

plakken
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

151

kcal

Zelf ontbijtkoek maken is helemaal niet moeilijk, bekijk dit makkelijke recept maar eens.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

 • 200 ml 200 halfvolle melk

 • 1 1 ei

 • 100 gr 100 suiker

 • 2 el 2 appelstroop

 • 2 el 2 koekkruiden

 • 250 gr 250 volkorenmeel

 • 2 tl 2 bakpoeder

 • 1 snufje 1 zout

 • 100 gr 100 parelsuiker (optioneel)

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Tip van Pien: dit gaat het makkelijkste als je het vel bakpapier verfrommelt en natmaakt. Daarna even goed uitschudden en dan kun je de cakevorm heel makkelijk bekleden!
 • Doe de melk, het ei, de suiker, de appelstroop en de koekkruiden in een kom en meng met behulp van de mixer door elkaar.
 • Voeg nu onder voortdurend mixen beetje bij beetje het volkorenmeel toe. Voeg ook het zout en het bakpoeder toe en mix nog even goed door.
 • Giet het beslag in de cakevorm, bestrooi met de parelsuiker en bak de ontbijtkoek in 50 minuten gaar.

Opmerkingen

 • Verpak de ontbijtkoek goed en bewaar hem donker en droog, dan is hij zeker een paar dagen houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Ontbijtkoek maken - recept

3 Reacties

 • Arriëtta
  16 april 2022 at 11:57

  Dit recept is voor herhaling vatbaar. Iedereen in mijn gezin vond hem heerlijk. Zelfs mijn man die heel kritisch is vroeg me om hem vaker te bakken. Ik heb nog een beetje parelsuiker door het beslag gedaan, heerlijk!!!

  Reply
  • Sandra
   16 april 2022 at 13:32

   Ohhh dat is wel een héél mooi compliment zeg, dankjewel!

   Reply
 • Atie
  1 maart 2020 at 15:19

  Dat ziet er lekker uit en ik eet iedere morgen ontbijtkoek bij de koffie, dus ik ga het snel een keer maken!

  Reply

Laat een reactie achter