Menu
zoet

Zelf pumpkin spice mix maken

Pumpkin spice mix

Pumpkin spice mix is de basis van veel Amerikaanse recepten, het lijkt wel wat op onze koekkruiden-mix, maar smaakt toch weer even anders. Zelf pumpkin spice mix maken is in ieder geval erg makkelijk en het is lang houdbaar, dus maak vooral een potje!

Waarvoor pumpkin spice mix gebruiken?

Zoals gezegd wordt pumpkin spice veel gebruikt in Amerikaanse recepten met – de naam geeft het al een beetje weg hè – pompoen! Zo wordt het gebruikt voor de pompoentaart die in Amerikaanse families vaak op tafel wordt getoverd, en is het een onmisbaar ingrediënt voor een pumpkin spice latte.

Recepten met pumpkin spice

Pumpkin spice latte

Die laatste ken je misschien wel van Starbucks, daar staat hij in de herfst/winter op het menu. Ik ben zelf trouwens ook aan de slag gegaan met een recept daarvoor, zie hier mijn pumpkin spice latte recept.

Ook een heerlijk recept is deze pompoen cheesecake, natuurlijk ook weer mét een schepje van onderstaande specerijenmix!

En in deze pompoen havermouttaart gebruik ik meestal kaneel, maar dat kun je ook prima vervangen door pumpkin spice mix natuurlijk.

De mix bewaren

Omdat je gebruik maakt van specerijen die op zichzelf al erg lang houdbaar zijn, kun je ook jouw homemade pumpkin spice mix ontzettend lang bewaren. Bewaar in een goed afsluitbaar (glazen) potje en zet het donker weg, dan kun je het maanden, zo niet jaren, bewaren.

Houdt er wel rekening mee dat de smaak op een gegeven moment iets achteruit kan gaan, maar maak gerust een ruime hoeveelheid, dit komt echt wel op!

Welke specerijen gaan er in pumpkin spice mix?

De basis van pumpkin spice mix bestaat uit kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en piment. Zelf voeg ik er ook nog een snufje steranijs aan toe, omdat ik dat een heerlijk specerij vind en het past vaak goed bij de kruidige gerechten waar je de mix in verwerkt.

Lekker variëren

Het leuke aan zelf pumpkin spice mix maken, is dat je het geheel aan je eigen smaak kunt aanpassen. Misschien vind jij het wel lekker om er wat meer gemberpoeder in te doen, of wat meer kaneel. Lekker doen! Dit is in ieder geval mijn basis recept voor pumpkin spice mix:

Zelf pumpkin spice mix maken

5 from 3 stemmen
Gang: KruidenmixKeuken: AmerikaansNiveau: Eenvoudig
Voor ca

15

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

5

kcal

Een heerlijke basis voor veel Amerikaanse recepten: pumpkin spice mix.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

 • 2 el 2 kaneel

 • 0,5 el 0,5 gemberpoeder

 • 0,5 tl 0,5 piment

 • 0,5 tl 0,5 nootmuskaat

 • 0,5 tl 0,5 steranijs

 • 0,5 tl 0,5 kruidnagelpoeder

Bereiding

 • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een potje en roer goed door elkaar heen.
 • Klaar is je pumpkin spice mix!
 • Bewaar op een koele, droge plek, dan is het maandenlang houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept pumpkin spice

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter