lunch

Zelfgemaakte eiersalade

Eiersalade zelf maken

Deze Pasen zet jij lekker zelfgemaakte eiersalade op tafel! Aan dit recept heb ik best lang gewerkt, ik denk dat ik wel vijf variaties heb gemaakt tot ik er achter kwam dat door het toevoegen van méér ingrediënten, de eiersalade niet persé lekkerder werd. Houdt het gewoon lekker simpel en je maakt in een handomdraai zelf deze lekkere eiersalade met maar een handvol ingrediënten. De mayonaise maakt de salade lekker romig, maar hij wordt niet te vet omdat je ook wat yoghurt toevoegt. Dan nog een beetje pit van mosterd en wat frisheid van de augurk en de bosui… Heerlijk! Ik moet ook zeggen dat ik mijn broodjes nooit heel zuinig beleg met deze eiersalade, haha! Hij is gewoon te lekker.

Tip: deze zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een toastje bij de borrel, maar hij mag ook zeker niet ontbreken tijdens de Paasbrunch!

Meer inspiratie opdoen voor Pasen?

Bekijk ook eens mijn andere recepten voor Pasen. Meer tips voor de brunch zoals zelfgemaakte kip-kerrie salade, maar ook een recept voor Paasstol en nog veel meer!

Recept eiersalade

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: BroodbelegDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

166

kcal

Zelf eiersalade is helemaal niet moeilijk, met dit eenvoudige recept maak jij voortaan zelf eiersalade.

Ingrediënten

  • 4 eieren

  • 2 el yoghurt

  • 3 el mayonaise

  • 0,5 tl scherpe mosterd

  • 1 augurk

  • 1 bosui

Bereiding

  • Kook de eieren hard. Ik doe dat altijd door de eieren in een pan met water aan de kook te brengen. Als het water kookt zet ik het vuur uit en laat ik de eieren tien minuten staan met het deksel op de pan. Giet af en je eieren zijn perfect hard! Laat de eieren helemaal afkoelen.
  • Hak de gekookte eieren vrij grof en doe ze in een kom. Roer de yoghurt, mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Snijd de augurk fijn en snijd de bosui in halve ringetjes. Meng deze door de eiersalade en je bent klaar! Garneer je broodje zelfgemaakte eiersalade eventueel met wat extra bosui of bieslook.

Opmerkingen

  • Bewaar de eiersalade in een goed afgesloten pot in de koelkast, dan is de salade enkele dagen houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten