Deze Pasen zet jij lekker zelfgemaakte eiersalade op tafel! Aan dit recept heb ik best lang gewerkt, ik denk dat ik wel vijf variaties heb gemaakt tot ik er achter kwam dat door het toevoegen van méér ingrediënten, de eiersalade niet persé lekkerder werd.
Simpele eiersalade
Houdt het gewoon lekker simpel en je maakt in een handomdraai zelf deze lekkere eiersalade met maar een handvol ingrediënten. De mayonaise maakt de salade lekker romig, maar hij wordt niet te vet omdat je ook wat yoghurt toevoegt.
Dan nog een beetje pit van mosterd en wat frisheid van de augurk en de bosui… Heerlijk! Ik moet ook zeggen dat ik mijn broodjes nooit heel zuinig beleg met deze eiersalade, haha! Hij is gewoon te lekker.
Lunch of borrelhapje
Tip: deze zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een toastje bij de borrel, maar hij mag ook zeker niet ontbreken tijdens de Paasbrunch of -lunch. En ook voor een gewone lunch is zo’n broodje salade heerlijk. Je kunt de salade prima een paar dagen bewaren in een goed afgesloten bakje of potje, dus maak ook gerust een dubbele hoeveelheid. Dit komt echt wel op!
Meer inspiratie opdoen voor Pasen?
Bekijk ook eens mijn andere recepten voor Pasen. Meer tips voor de brunch zoals zelfgemaakte kip-kerrie salade, maar ook een recept voor Paasstol en nog veel meer!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties