Menu
lunch

Zelfgemaakte eiersalade

Eiersalade zelf maken

Deze Pasen zet jij lekker zelfgemaakte eiersalade op tafel! Aan dit recept heb ik best lang gewerkt, ik denk dat ik wel vijf variaties heb gemaakt tot ik er achter kwam dat door het toevoegen van méér ingrediënten, de eiersalade niet persé lekkerder werd. 

Simpele eiersalade

Houdt het gewoon lekker simpel en je maakt in een handomdraai zelf deze lekkere eiersalade met maar een handvol ingrediënten. De mayonaise maakt de salade lekker romig, maar hij wordt niet te vet omdat je ook wat yoghurt toevoegt.

Dan nog een beetje pit van mosterd en wat frisheid van de augurk en de bosui… Heerlijk! Ik moet ook zeggen dat ik mijn broodjes nooit heel zuinig beleg met deze eiersalade, haha! Hij is gewoon te lekker.

Lunch of borrelhapje

Tip: deze zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een toastje bij de borrel, maar hij mag ook zeker niet ontbreken tijdens de Paasbrunch of -lunch. En ook voor een gewone lunch is zo’n broodje salade heerlijk. Je kunt de salade prima een paar dagen bewaren in een goed afgesloten bakje of potje, dus maak ook gerust een dubbele hoeveelheid. Dit komt echt wel op!

Meer inspiratie opdoen voor Pasen?

Bekijk ook eens mijn andere recepten voor Pasen. Meer tips voor de brunch zoals zelfgemaakte kip-kerrie salade, maar ook een recept voor Paasstol en nog veel meer!

Recept eiersalade

5 from 3 stemmen
Gang: LunchKeuken: BroodbelegNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

166

kcal

Zelf eiersalade is helemaal niet moeilijk, met dit eenvoudige recept maak jij voortaan zelf eiersalade.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 4 eieren

  • 2 el 2 yoghurt

  • 3 el 3 mayonaise

  • 0,5 tl 0,5 scherpe mosterd

  • 1 1 augurk

  • 1 1 bosui

Bereiding

  • Kook de eieren hard. Ik doe dat altijd door de eieren in een pan met water aan de kook te brengen. Als het water kookt zet ik het vuur uit en laat ik de eieren tien minuten staan met het deksel op de pan. Giet af en je eieren zijn perfect hard! Laat de eieren helemaal afkoelen.
  • Hak de gekookte eieren vrij grof en doe ze in een kom. Roer de yoghurt, mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Snijd de augurk fijn en snijd de bosui in halve ringetjes. Meng deze door de eiersalade en je bent klaar! Garneer je broodje zelfgemaakte eiersalade eventueel met wat extra bosui of bieslook.

Opmerkingen

  • Bewaar de eiersalade in een goed afgesloten pot in de koelkast, dan is de salade enkele dagen houdbaar.
Recept eiersalade

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter