lunch

Zelfgemaakte eiersalade

Eiersalade zelf maken

Deze Pasen zet jij lekker zelfgemaakte eiersalade op tafel! Aan dit recept heb ik best lang gewerkt, ik denk dat ik wel vijf variaties heb gemaakt tot ik er achter kwam dat door het toevoegen van méér ingrediënten, de eiersalade niet persé lekkerder werd. Houdt het gewoon lekker simpel en je maakt in een handomdraai zelf deze lekkere eiersalade met maar een handvol ingrediënten. De mayonaise maakt de salade lekker romig, maar hij wordt niet te vet omdat je ook wat yoghurt toevoegt. Dan nog een beetje pit van mosterd en wat frisheid van de augurk en de bosui… Heerlijk! Ik moet ook zeggen dat ik mijn broodjes nooit heel zuinig beleg met deze eiersalade, haha! Hij is gewoon te lekker.

Tip: deze zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een toastje bij de borrel, maar hij mag ook zeker niet ontbreken tijdens de Paasbrunch!

Meer inspiratie opdoen voor Pasen?

Bekijk ook eens mijn andere recepten voor Pasen. Meer tips voor de brunch zoals zelfgemaakte kip-kerrie salade, maar ook een recept voor Paasstol en nog veel meer!

Recept zelfgemaakte eiersalade

Voor ca 4-6 belegde broodjes

  • 4 eieren
  • 2 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1/2 tl scherpe mosterd
  • peper en zout
  • 1 augurk
  • 1 bosuitje

Zo maak je de eisalade

  • Kook de eieren hard. Ik doe dat altijd door de eieren in een pan met water aan de kook te brengen. Als het water kookt zet ik het vuur uit en laat ik de eieren tien minuten staan met het deksel op de pan. Giet af en je eieren zijn perfect hard!
  • Hak de gekookte eieren vrij grof en doe ze in een kom. Roer de yoghurt, mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Snijd de augurk fijn en snijd de bosui in halve ringetjes. Meng deze door de eiersalade en je bent klaar!
  • Garneer je broodje zelfgemaakte eiersalade eventueel met wat extra bosui of bieslook.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten