Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je misschien wel dat ik erg bezig ben met ‘no waste’ koken. Eten weggooien vind ik heel erg zonde, dus ik probeer zoveel mogelijk te koken met restjes. En geloof me, als je deze zoete aardappel pancakes eenmaal hebt geproefd, koop je de volgende keer expres een extra zoete aardappel zodat je er eentje overhoudt om deze pannenkoeken van te maken!
Pannenkoeken met zoete aardappel
Inmiddels heb ik al meer dan tien pancake-recepten online staan. Dat is best veel, maar ik ben bang dat het daar niet bij zal blijven. Ik vind pannenkoeken gewoon zó lekker als ontbijt en bedenk steeds weer wat nieuws. Zoals deze zoete aardappel pancakes dus. De inspiratie voor dit recept ontstond toen ik zoete aardappels had gepoft en uitgehold om ze te vullen met een mengsel van paprika, ui en kipfilet. Superlekker, maar ik hield dus een flinke hoeveelheid zachte zoete aardappel puree over. Al snel bestond het idee om er iets zoets mee te maken. Een taart moest het eigenlijk worden. Maar ineens kreeg ik een ingeving: waarom maak ik er geen pancakes van?
Heel origineel vond ik zelf, maar een rondje zoeken op Google en pinterest leverde al een berg recepten voor zoete aardappel pannenkoeken op! Niet zo origineel dus maar dat is niet erg, ze zijn heerlijk, met dit recept heb je al een flink deel van je dagelijkse portie groenten binnen én het helpt voedselverspilling tegen te gaan, dus des te meer reden om dit recept met jullie te delen!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties