soep

Zoete aardappelsoep met linzen en kokos

Zoete aardappelsoep met linzen en kokos

Zoete aardappel: tot een paar jaar geleden had ik het nog nooit gegeten, volgens mij is het sinds die tijd ook pas ‘hot’! Maar eenmaal geproefd was ik direct om. Heerlijk om te eten als friet uit de oven, in een vegetarische chili of gevuld met kaas uit de oven. Maar het allerliefste maak ik er soep mee. Zoete aardappel laat zich namelijk heel goed combineren met smaken waar ik gek op ben: gember, komijn, knoflook, rode peper… Smaken die je ook in deze zoete aardappelsoep terugvindt.

Hartverwarmende soep

Dit recept voor zoete aardappelsoep komt uit Jamie Magazine maar is zó fantastisch lekker dat ik het wel met jullie moest delen. Natuurlijk heb ik wel het een en ander aangepast in het recept. Deze soep met zoete aardappel, linzen en kokos is zoetig, kruidig, pittig… Echt een hartverwarmend soepje dat iedereen heerlijk vindt. Extra fijn om te serveren op een koude dag!

Zoete aardappelsoep met linzen en kokos

0 from 0 votes
Course: SoepCuisine: Vega, VeganDifficulty: Eenvoudig
Voor

6

kommen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

273

kcal
Oventijd

45

minuten

    Makkelijk recept voor een hartverwarmende soep met zoete aardappel, linzen, kokos en gember.

    Ingrediënten

    • 750 gr zoete aardappel

    • 2 rode uien

    • 1 el komijnpoeder

    • 1 el gemberpoeder

    • 4 tenen knoflook

    • 1 rode peper

    • 2 cm verse gember

    • 125 gr rode linzen

    • 1 liter hete groentenbouillon

    • 400 ml kokosmelk

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Snijd de zoete aardappel in blokjes en snijd de ui in brede halve ringen van twee centimeter breed.
    • Doe de groenten in een ovenschaal en bestrooi met komijn, gemberpoeder en olijfolie. Bak de groenten in 45 minuten gaar. Roer tussendoor twee keer om.
    • Zet ondertussen een grote pan op het vuur en verwarm wat olie in de pan.
      Snijd de knoflook, rode peper en de gember fijn en bak deze kort aan. Voeg de linzen, bouillon en kokosmelk toe en laat alles 20 minuten koken.
    • Voeg de zoete aardappel en ui toe en pureer de soep. Als je hem te dik vindt, kun je hem nog wat verdunnen met wat extra bouillon of water. Breng de zoete aardappelsoep op smaak met peper en zout.
    • Je kunt de soep eventueel garneren met wat geroosterd, geraspt kokos.

    Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

    Vorige recept Volgende recept

    Ook leuk voor jou:

    Laat een reactie achter

    Reactie achterlaten