Salted caramel is al een paar jaar een hit, en volgens mij neemt de populariteit nog steeds niet af. Snap ik wel, want het is ook gewoon zalig. Zoeter dan zoet, maar door dat vleugje zout is het weer net niet té zoet. En je kan het op zoveel manieren gebruiken dat het handig is om altijd een potje zoute karamelsaus op voorraad te hebben. Zelf vind ik het vooral lekker om een ‘drizzle’ van de salted caramel over een brownie of chocoladetaart te druppelen. Ik topte er ook eens wat chocolademousse mee af, ook heerlijk. Maar het is ook zalig bij een bolletje vanille-ijs of als topping op pannenkoeken bijvoorbeeld.
Het perfecte salted caramel recept
Ik had al een paar keer geprobeerd zelf karamelsaus te maken, maar het mislukte steeds. Tot ik bij dit recept van Sally’s Baking Addiction kwam. Dit was precies de zoute karamelsaus waar ik naar op zoek was. Hij is qua dikte supermooi, niet heel dun maar ook niet te dik, en hij is zijdezacht en zoet en zout en… Ja jemig, dit is gewoon pure #foodporn in een potje! Snel maken dus, deze salted caramel. Het is namelijk ook nog eens zo klaar.
Zoute karamelsaus bewaren
Je kunt de saus prima een tijdje bewaren als je hem op een donkere plaats bewaart in een brandschone pot. Het hoeft niet in de koelkast. Het kan zijn dat de saus op een gegeven moment te dik wordt om er een mooie “drizzle” van te gieten, verwarm de karamelsaus in dat geval even kort, dan wordt hij weer goed vloeibaar. Dit gaat het beste door de saus met potje en al in heet water te zetten. Ook leuk: geef een potje salted caramel als cadeautje! Ik zou er erg blij mee zijn in ieder geval ;-)


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties