Volg culi-sandra.nl op:
Zuurkoolbitterballen

Zuurkoolbitterballen van een restje zuurkool stamppot

Als je mijn blog een beetje volgt weet je misschien wel dat ik niet hou van voedsel weggooien. Ik deed al eens mee met een challenge om een maand lang geen eten weg te gooien. En ook vind je op mijn blog al een handvol artikelen met tips om te koken met restjes. Deze zuurkoolbitterballen zijn ook een echt restjes-recept. Van de winter had ik een portie zuurkoolstamppot over en ik vond het zonde om weg te gooien. Maar het was ook weer net te weinig om er nog een keer van te eten. Ik besloot om er bitterballen van te maken, zuurkoolbitterballen dus. Hartstikke handig, want je kunt de bitterballen maanden invriezen dus je kunt ze eten wanneer je er zin in hebt. Je kunt de zuurkoolbitterballen serveren bij de borrel of – zoals ik deed – bij een avondje ‘frituur’.

Restje zuurkool

Dat restje zuurkoolstamppot dat je gebruikt voor deze bitterballen, daar kun je natuurlijk nog van alles mee doen. Zuurkool en aardappel zijn de basis ingrediënten, maar ik ga er vanuit dat je de stamppot lekker op smaak hebt gemaakt. Misschien met wat gebakken ui, uitgebakken spekjes en wat kruiden… Zo niet, voeg dan alsnog wat lekkere smaakmakers toe, want dit proef je natuurlijk ook weer terug in de zuurkoolbitterballen!

Recept zuurkoolbitterballen

ca 6-8 stuks

  • ca 130 gr zuurkoolstamppot (restje)
  • bloem
  • 1 ei
  • paneermeel

Zo maak je de zuurkool bitterballen

  • Zet drie diepe borden of kommen klaar. Doe in één bord wat bloem, klop in de andere het ei los, en doe in de derde wat paneermeel.
  • Vorm met natte handen kleine ballen van het restje zuurkoolstamppot en haal de ballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Herhaal dit nog een keer en druk alles een beetje aan met je handen zodat de ballen mooi stevig zijn.
  • Vries de ballen in (tip: doe er een beetje bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken) tot verder gebruik.
  • Frituur de zuurkoolbitterballen ongeveer 4 minuten op 175 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met mosterd.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Daniëlle

    Dit lijkt mij echt heerlijk! Ben dol op zuurkool en op bitterballen ;)…

    29 mei 2018 at 14:40
  • Laat een reactie achter