Menu
hapjes

Zuurkoolbitterballen van een restje zuurkool stamppot

Zuurkoolbitterballen

Als je mijn blog een beetje volgt weet je misschien wel dat ik niet hou van voedsel weggooien. Ik deed al eens mee met een challenge om een maand lang geen eten weg te gooien. En ook vind je op mijn blog al een handvol artikelen met tips om te koken met restjes. Deze zuurkoolbitterballen zijn ook een echt restjes-recept. Van de winter had ik een portie zuurkoolstamppot over en ik vond het zonde om weg te gooien. Maar het was ook weer net te weinig om er nog een keer van te eten. Ik besloot om er bitterballen van te maken, zuurkoolbitterballen dus. Hartstikke handig, want je kunt de bitterballen maanden invriezen dus je kunt ze eten wanneer je er zin in hebt. Je kunt de zuurkoolbitterballen serveren bij de borrel of – zoals ik deed – bij een avondje ‘frituur’.

Restje zuurkool

Dat restje zuurkoolstamppot dat je gebruikt voor deze bitterballen, daar kun je natuurlijk nog van alles mee doen. Zuurkool en aardappel zijn de basis ingrediënten, maar ik ga er vanuit dat je de stamppot lekker op smaak hebt gemaakt. Misschien met wat gebakken ui, uitgebakken spekjes en wat kruiden… Zo niet, voeg dan alsnog wat lekkere smaakmakers toe, want dit proef je natuurlijk ook weer terug in de zuurkoolbitterballen!

Zuurkoolbitterballen van een restje zuurkool stamppot

0 from 0 votes
Course: HapjeCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

8

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

4

minutes
Calorieën

37

kcal

Van een restje zuurkoolstamppot maak je snel deze zuurkool bitterballen. Vries ze in, dan heb je altijd een lekker hapje achter de hand.

Ingrediënten

  • 125 gr zuurkoolstamppot (restje)

  • bloem

  • 1 ei

  • paneermeel

Bereiding zuurkool bitterballen

  • Zet drie diepe borden of kommen klaar. Doe in één bord wat bloem, klop in de andere het ei los, en doe in de derde wat paneermeel.
  • Vorm met natte handen kleine ballen van het restje zuurkoolstamppot en haal de ballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Herhaal dit nog een keer en druk alles een beetje aan met je handen zodat de ballen mooi stevig zijn.
  • Vries de ballen in (tip: doe er een beetje bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken) tot verder gebruik.
  • Frituur de zuurkoolbitterballen ongeveer 4 minuten op 175 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer met mosterd.
Recept zuurkool bitterballen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

1 Reactie

  • Daniëlle
    29 mei 2018 at 14:40

    Dit lijkt mij echt heerlijk! Ben dol op zuurkool en op bitterballen ;)…

    Reply

Laat een reactie achter