Als je mijn blog een beetje volgt weet je misschien wel dat ik niet hou van voedsel weggooien. Ik deed al eens mee met een challenge om een maand lang geen eten weg te gooien. En ook vind je op mijn blog al een handvol artikelen met tips om te koken met restjes. Deze zuurkoolbitterballen zijn ook een echt restjes-recept. Van de winter had ik een portie zuurkoolstamppot over en ik vond het zonde om weg te gooien. Maar het was ook weer net te weinig om er nog een keer van te eten. Ik besloot om er bitterballen van te maken, zuurkoolbitterballen dus. Hartstikke handig, want je kunt de bitterballen maanden invriezen dus je kunt ze eten wanneer je er zin in hebt. Je kunt de zuurkoolbitterballen serveren bij de borrel of – zoals ik deed – bij een avondje ‘frituur’.
Restje zuurkool
Dat restje zuurkoolstamppot dat je gebruikt voor deze bitterballen, daar kun je natuurlijk nog van alles mee doen. Zuurkool en aardappel zijn de basis ingrediënten, maar ik ga er vanuit dat je de stamppot lekker op smaak hebt gemaakt. Misschien met wat gebakken ui, uitgebakken spekjes en wat kruiden… Zo niet, voeg dan alsnog wat lekkere smaakmakers toe, want dit proef je natuurlijk ook weer terug in de zuurkoolbitterballen!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.
1 Reactie
Daniëlle
29 mei 2018 at 14:40Dit lijkt mij echt heerlijk! Ben dol op zuurkool en op bitterballen ;)…