vegetarisch

Zuurkoolschotel met cashewnoten

Zuurkoolschotel met cashewnoten

Vandaag is het weer MeatFree Monday. Elke maandag deel ik een recept met jullie waar geen vlees of vis aan te pas komt. Vandaag maak ik een lekker winterse stamppot, maar dan anders… Normaal gesproken ben ik gek op een lekkere stamppot boerenkool of zuurkool, een rookworst vind ik daar echt onmisbaar bij. Best een uitdaging dus om een vegetarische stamppot te maken, maar door de lekkere bite van de cashewnoten in dit gerecht, mis je het vlees helemaal niet!

Het recept voor deze zuurkoolschotel met cashewnoten vond ik op 24kitchen en ik verwijs je dan ook graag naar hun website voor het recept, maar de ingrediëntenlijst deel ik wel alvast met jullie:

Reept zuurkoolschotel met cashewnoten

(voor 4 personen)

 • 3 plakjes bladerdeeg
 • 500 g zuurkool
 • 400 g vastkokende aardappels
 • 1 winterpeen
 • 2 uien
 • 1 teentjes knoflook
 • boter
 • 1 appel, Granny Smith
 • 1 appel, goudrenet
 • 150 g cashewnoten
 • 125 ml zure room
 • 2 eieren
 • 1 el maanzaad

Voor het recept, klik hier.

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten