Wie kent ze niet? De Zweedse balletjes van IKEA? Volgens mij het populairste gerecht in hun restaurant. Je kunt de Zweedse balletjes zelfs ingevroren kopen en mee naar huis nemen. Maar vandaag maken we ze lekker zelf. Dat is helemaal niet moeilijk en ik kan van harte aanraden om meteen een dubbele portie te maken en deze in te vriezen. Als je toch aan het draaien bent… ;-)
IKEA balletjes met puree en jam
De Zweedse ‘IKEA’ balletjes – officieel heten ze trouwens köttbullar – zijn niet compleet zonder aardappelpuree en jam! Maak deze er dan ook zeker bij. Traditioneel wordt er vossenbessenjam bij geserveerd, maar dat is hier eigenlijk niet te krijgen (behalve dan bij IKEA). Je kunt dit echter prima serveren door bijvoorbeeld cranberrycompote, of zelfs door gewone bosbessenjam. Groenten wordt er bij mijn weten normaal niet bij geserveerd, maar zonder vind ik het geen complete maaltijd en daarom maak ik hier zelf graag geroerbakte paddenstoelen bij. Even roerbakken met flink wat knoflook, peper en zout en je hebt een supersimpel bijgerecht. Maar goed, je kwam hier voor het recept voor Zweedse balletjes, dus daar komt ‘ie!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties