Was de aardbeien, dep ze droog en ontkroon ze. Snijd kleine aardbeien doormidden, en grote exemplaren in kwarten.
225 gr aardbeien
Doe de aardbeien met de geleisuiker en het citroensap in een klein pannetje en breng aan de kook.
250 gr geleisuiker, 0,5 citroen
Laat de jam vier minuten koken en doe dan de 'geleitest': doe een klein beetje van de hete jam op een bordje. Stolt het binnen enkele seconden? Dan is de jam goed.
Giet de nog hete jam in een brandschoon (weck)potje en zet het op de kop weg.
Video
Notities
Variatietips: voeg eens een smaakmaker toe voor de afwisseling. Een opengesnede vanillepeul of een lepeltje vanillepasta. Een scheutje balsamico-azijn, een paar takjes tijm...Bewaartips: bewaar de jam eenmaal geopend in de koelkast. Gebruik een gesteriliseerde pot en gebruik altijd schoon bestek om de jam uit het potje te halen. Zo verminder je het risico op bederf.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.