5tl5 spice poeder (je kunt ook speculaaskruiden gebruiken)
1tlvanille-essence
2elhoning(of maple syrup voor een vegan versie)
6elkokosrasp
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Was de wortels en rasp ze boven een kom. Doe de geraspte wortel samen met de cashewnoten en de dadels in de keukenmachine.
Voeg het zout, citroensap, 5 spice poeder, de vanille-essence en de honing toe en maal tot een grove 'pasta'. Er mogen gerust nog wat stukjes noot/dadel zichtbaar zijn.
Zet het mengsel minimaal een uur afgedekt in de koelkast zodat het wat op kan stijven.
Verdeel de kokos over een ondiep bord. Rol ongeveer 15 balletjes van het wortelmengsel en rol deze door de kokosrasp.
Notities
Bewaar de carrot cake balletjes in de koelkast, dan zijn ze zeker een week houdbaar.
Variatietip: je kunt de kokosrasp ook vervangen door bijvoorbeeld fijngehakte (cashew)noten.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.