Koop de doperwten in enkele minuten gaar in de bouillon - prik erin om te checken of ze gaar zijn. Ze moeten mooi zacht zijn, maar kook ze niet al te lang door. Giet af, maar gooi de bouillon nog niet weg. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de ui en de knoflook aan, en fruit deze enkele minuten aan in wat olie of boter. Laat dit mengsel afkoelen.
Doe de doperwten, het ui-mengsel, de takjes munt, de mascarpone, avocado en de rasp en het sap van de citroen in de keukenmachine.
Maal tot een fijne puree. Proef en breng op smaak met peper en zout. Is de puree nog wat te korrelig naar jouw smaak? Voeg dan wat extra mascarpone of yoghurt, of een beetje kookvocht van de erwtjes toe. Maal nogmaals tot de doperwtenpuree helemaal naar wens is.
Bak nu de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten aan alle kanten gaar en goudbruin, en bak de zalm aan beide kanten tot de gewenste gaarheid.
Smeer de doperwtenpuree op de borden, leg de zalm erop en serveer de aardappeltjes ernaast. Voor een mooi effect kun je nog wat tuinkers over het gerecht strooien.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.