Boen de aardappels schoon, droog ze af en smeer ze met behulp van een bakkwastje rondom in met olijfolie. Doe een beetje peper en grof zeezout op de aardappels, en verpak ze individueel in aluminiumfolie.
Pof de aardappels in 1 uur gaar in de oven. Ze zijn goed gaar als je er met een satéprikker of mesje makkelijk in kunt steken. Laat de aardappels ietsje afkoelen voor je ze opdient.
Maak ondertussen een sausje door de zure room en mosterd door elkaar te mengen.
Snijd de dille fijn en rasp de citroen. Meng dit door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de gepofte aardappel met de saus en de warmgerookte zalm.
Video
Notities
Als hoofdgerecht is dit wellicht net te weinig voor vier personen. Ik raad aan om een lekkere salade bij bij de gepofte aardappel te serveren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.