Super smaakvol en makkelijk te maken: deze gevulde flespompoen met feta doet het geweldig als kerst bijgerecht of zelfs als vegetarisch kerst hoofdgerecht.
Bestrijk de pompoenhelften met wat olijfolie en breng op smaak met flink peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 35 minuten.
Maak ondertussen de vulling: hak de noten grof en doe deze met de cranberries in een mengkom.
Verkruimel de feta en doe deze in de mengkom.
Hak de verse kruiden grof en meng deze samen met een beetje olijfolie, peper en zout door de vulling.
Haal de pompoenhelften uit de oven en verwijder een beetje van het vruchtvlees uit de hals van de pompoen, zodat er ruimte ontstaat om de vulling in te doen (gooi het vruchtvlees niet weg, zie de tip boven het recept in het groene vlak).
Vul de pompoen-helften met de vulling en bak de flespompoen nog 20 minuten verder, tot deze mooi zacht is.
Besprenkel de gevulde pompoen voor het serveren rijkelijk met balsamicostroop.
Video
Notities
Let op: de schil van de pompoen is niet eetbaar. Je kunt de gevulde pompoen ook als hoofdgerecht voor twee personen serveren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.