Vorm omspoelen: spoel de puddingvorm om met water en droog deze niet af.
Pudding koken: doe de melk, room, suiker en vanillepasta in een steelpan en breng aan de kook.
650 ml volle melk, 150 ml slagroom, 1 tl vanille-pasta, 85 gr suiker
Pudding afmaken: doe het griesmeel er rustig en onder voortdurend roeren bij. Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat 3-4 minuten al roerend doorkoken. De pudding is nu nog vloeibaar, maar wel iets ingedikt, en moet glad zijn zonder klontjes.
90 gr griesmeel
Afkoelen: giet het mengsel in de puddingvorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de griesmeelpudding daarna volledig opstijven in de koelkast (minimaal 4 uur).
Garneren: stort de pudding op een bord en garneer met aardbeiensaus en verse aardbeien.
Video
Notities
Bewaartip: bewaar de pudding goed afgedekt in de koelkast, dan blijft deze nog 2-3 dagen goed.Klontjes in je pudding: klop stevig met een garde om de meeste klontjes los te maken. Zijn ze hardnekkig? Giet de pudding dan door een zeef voordat je hem in de vorm doet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.