Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kapucijners met spek en stroop
Een snel en ouderwets recept: kapucijners met uien, spek, stroop en zuur. Overheerlijk, goed vullend en binnen 20 minuten op tafel.
5
van
5
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
koekenpan
▢
koksmes
▢
zeef
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
800
gr
kapucijners
(uit blik)
▢
250
gr
spekreepjes
▢
4
uien
▢
2
tl
tijm
(gedroogd)
Voor erbij
▢
stroop
▢
zuur
(bv Amsterdamse uien en augurken)
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Snijd de ui in halve ringen.
▢
Doe de spekblokjes, ui en tijm zonder extra olie in een koekenpan en bak 10 minuten op een middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
▢
Spoel ondertussen de kapucijners af en laat ze goed uitlekken. Dit gaat het makkelijkste in een bolzeef.
▢
Voeg de kapucijners toe aan de koekenpan en warm nog even mee. Serveer de kapucijners met spek met stroop en zuur.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
633
kcal
|
Koolhydraten:
66
g
|
Eiwitten:
27
g
|
Vetten:
30
g
|
Zout:
432
mg
|
Vezels:
17
g
|
Suiker:
14
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.