Steriliseer het weckpotje door alle onderdelen een paar minuten onder kokend water te houden. Laat drogen op een schone theedoek.
Ontpit de kersen en doe ze samen met de geleisuiker, het citroenzuur en het kaneelstokje in een ruime pan.
Breng aan de kook en laat de jam vier minuten doorkoken.
Druppel wat kersenjam op een bord, als het snel stolt, is de jam goed. Verwijder het kaneelstokje.
Schenk de kersenjam direct over in het potje en zet deze op de kop weg.
Notities
Smaakmakers: probeer eens het toevoegen van een kaneelstokje, wat geplette kardemompeulen, een opengesneden vanillestokje... Amandelextract, geraspte sinaasappelschil of een paar takjes tijm zijn ook lekkere toevoegingen.Houdbaarheid: zorg dat het potje absoluut brandschoon is en haal de kersenjam altijd met schoon bestek uit de pot. Anders kan de jam snel bederven.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.