Doe de eieren en de suiker in een kom en mix in enkele minuten romig.
Doe de olie, yoghurt, citroensap en citroenrasp erbij en mix tot alles goed gemengd is.
Doe het zelfrijzend bakmeel en wat zout erbij, en mix tot het beslag nét gemengd is. Spatel de maanzaadjes door het beslag en giet in een ingevette cakevorm.
Bak de maanzaadcake in ongeveer 45-50 minuten gaar en goudbruin.
Laat de cake volledig afkoelen en stort hem op een snijplank.
Maak nu de frosting: zeef de poedersuiker en doe er een eetlepel citroensap bij. Voeg steeds een heel klein beetje extra citroensap toe en roer tot een dikke frosting die heel langzaam van je lepel afloopt. Giet de frosting uit over de cake, smeer eventueel waar nodig glad, en laat de frosting opstijven in de koelkast.
Notities
Bewaar de cake in de koelkast, dan blijft hij nog twee of drie dagen lekker. Dek de cake losjes af, bijvoorbeeld met een bijenwasdoek.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.