Smeer de tulbandvorm goed in met gesmolten boter en bestuif met wat poedersuiker. Dan komt de tulband straks makkelijk uit de vorm.
Mix de eidooiers met de suiker tot ze helemaal luchtig zijn. Dit duurt ca 5 minuten. Het mengsel moet heel bleek en zijdezacht zijn.
Klop de eiwitten helemaal stijf met een mixer of keukenmachine. Dit duurt ca 5 tot 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Zeef ondertussen de bloem en de maizena en meng er een snuf zout door.
Snijd de koude boter in heel kleine stukjes en meng deze vlug met koude handen door het bloem-mengsel, zodat er een kruimeldeeg ontstaat.
Spatel nu voorzichtig het stijfgeklopte eigeel erdoor, en vervolgens het eiwit-mengsel. Doe dit echt voorzichtig en niet te lang, het beslag moet zo luchtig mogelijk blijven.
Giet het beslag in de ingevette tulbandvorm en bak de Moscovische tulband in ongeveer 35 minuten gaar. Serveer met poedersuiker.
Notities
Tip: gebruik je een grotere tulbandvorm? (veel vormen zijn twee keer of zelfs 2,5 keer zo groot als die van mij!), verdubbel dan het recept.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.