Snijd de knoflook en uien fijn, en snijd de champignons doormidden en daarna in plakjes.
1 teen knoflook, 1 rode ui, 400 gr kastanjechampignons
Bak de groenten op hoog vuur in een beetje olijfolie, en voeg 1 tl van de Italiaanse kruiden toe, en wat peper en zout (wees zuinig met zout, de halloumi brengt ook veel zout mee). Laat het vocht uit de champignons verdampen of giet het af, anders kun je ze niet mooi bruin bakken.
2 tl Italiaanse kruiden
Snijd de middelste harde nerf uit de palmkool en snijd de bladeren in repen van ongeveer twee centimeter breed. Voeg de palmkool toe aan de groenten samen met de rest van de Italiaanse kruiden en nog wat peper en zout. Zet het vuur wat lager en roerbak vijf minuten mee.
100 gr palmkool
Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1x1 centimeter en bak ze in een pan met een beetje olijfolie aan alle kanten bruin. Laat ook hier weer het vocht verdampen of giet het af. Anders kan de kaas niet mooi bruin bakken en dat geeft juist veel smaak.
200 gr halloumi
Spoel ondertussen de linzen af en laat ze uitlekken in een zeef.
130 gr linzen
Schep de linzen en halloumi door de salade, en rasp de citroen boven het gerecht. Serveer de salade warm of lauwwarm.
1 citroen
Video
Notities
Dressing: je kunt van 1 el olijfolie en het sap van (de halve of hele) citroen een eenvoudige dressing maken en deze door de palmkool salade scheppen.Restje over? Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast, en eet dit de volgende dag op. Even opwarmen in een koekenpan voor het serveren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.