Schil het fruit, verwijder de klokhuizen en snijd het fruit in heel kleine blokjes.
Weeg het fruit af en doe er hetzelfde gewicht aan geleisuiker bij.
Voeg de kaneel toe en het sap van de halve citroen.
Breng het mengsel aan de kook en laat de jam ongeveer vier minuten goed doorkoken.
Druppel een beetje jam op een bord, als het mengsel snel stolt is de jam goed. Het zal tijdens het afkoelen nog verder indikken, dus laat het niet té lang doorkoken.
Schenk de appel-perenjam direct over in een brandschoon potje en zet deze op de kop weg.
Notities
Deze perenjam met kaneel en appel is erg lekker op toast met roomboter, op een broodje of als bijgerecht bij een kaasplankje.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.