Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perziklimonade
Zelf perziksiroop maken is makkelijk en erg lekker.
5
van 1 stem
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
15
minuten
minuten
Servings:
6
glazen
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
koksmes
▢
kookpan
▢
staafmixer
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
400
gr
perziken
(ca 3 stuks)
▢
100
gr
suiker
▢
300
ml
water
▢
2
citroenen
▢
1
limoen
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Doe het water en de suiker in een steelpan.
▢
Snijd de perziken in grove stukken (schillen hoeft niet) en verwijder de pitten. Doe de stukjes perzik ook in de pan.
▢
Breng het water aan de kook en laat het mengsel vijf minuten doorkoken, zodat de perzik zacht wordt.
▢
Pureer het perzikmengsel met een staafmixer of in de blender zo glad mogelijk, en roer het sap van de citrusvruchten erdoor.
▢
Zeef de perziksiroop - eventueel twee keer - en laat de siroop afkoelen.
Notities
u003cliu003eBewaar de siroop in een brandschone, goed afsluitbare fles in de koelkast. u003c/liu003e
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
106
kcal
|
Koolhydraten:
28
g
|
Eiwitten:
1
g
|
Vetten:
0.4
g
|
Zout:
12
mg
|
Vezels:
2
g
|
Suiker:
23
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.