Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de boter met de pindakaas in een kom en meng glad met een mixer.
Prak de bananen een beetje fijn en doe ze samen met het ei bij het pindakaasmengsel. Mix goed door tot alles goed is gemengd.
Voeg het amandelmeel toe, en zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder boven de kom. Voeg ook het zout toe en spatel alles door elkaar tot het nét gemengd is. Zet het beslag nu een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakvormen met bakpapier
Rol 30 balletjes van het deeg met natte handen, elk ongeveer zo groot als een walnoot. Leg de deegballetjes op de bakplaten en bak de koekjes om en om af. Bak ze 10 tot 12 minuten.
Eventueel kun je er in elk koekje drie mini chocolate chips drukken als ze net uit de oven komen.
Video
Notities
Bewaar de koekjes in een afgesloten doos, dan blijven ze ca 2 dagen goed (ze zijn niet zo lang houdbaar door de banaan, en omdat de koekjes zacht blijven).
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.