4elzongedroogde tomaat reepjes(uitgelekt en droog gedept met keukenpapier)
1tloregano(gedroogd)
150grfeta
basilicum of rucola, als garnering
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Als je nog geen pompoenpuree hebt gemaakt of gekocht, start hier dan mee: halveer een pompoen, verwijder de pitten en rooster deze ongeveer 45 minuten op 200 graden, tot het vruchtvlees zacht is. Schep de pompoenpuree eruit en laat afkoelen. Liefst in een zeef, zodat eventueel vocht uit kan lekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd 1 teen knoflook en 1 rode ui fijn, en fruit deze enkele minuten aan in wat olijfolie, tot het begint te geuren.
Laat ondertussen 4 el zongedroogde tomaat reepjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Klop 2 eieren los, meng er 250 gr pompoenpuree door en voeg vervolgens de tomaat, de ui en knoflook en 1 tl oregano toe. Breng flink op smaak met peper en een beetje zout.
Meng als laatste 150 gr feta erdoor (verbrokkel de feta grof).
Rol het bladerdeeg uit en smeer de vulling uit over de bodem. Het is handig om het bladerdeeg in een ovenschaal te leggen die net iets kleiner is, zodat je een licht opstaand randje krijgt (de vulling kan wat vloeibaar zijn).
Bak de pompoen plaattaart in 30 minuten gaar en serveer met verse basilicum of rucola.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.