Rasp de schil van de sinaasappel boven een mengkom, en knijp de sinaasappel erboven uit (vang de pitten op).
1 sinaasappel
Voeg de eieren en de suiker toe, en meng alles goed met een mixer.
3 eieren, 125 gr suiker
Blijf mixen, en voeg de olie en de yoghurt toe.
125 ml zonnebloemolie, 100 ml volle yoghurt
Blijf mixen en voeg nu de droge ingrediënten één voor één toe: de polenta, bloem, bakpoeder en het zout.
125 gr maismeel, 125 gr bloem, 2 tl bakpoeder, snufje zout
Snijd de bolletjes stemgember fijn, en spatel deze door het beslag.
5 bolletjes stemgember
Giet het mengsel in een ingevette springvorm, en bak de polentacake in 35 minuten gaar en licht goudbruin.
Maak ondertussen de topping: meng de gembersiroop met het sap van de overgebleven sinaasappels.
2 sinaasappels, 75 ml gembersiroop
Rooster de amandelen in een droge koekenpan (schud ze regelmatig om, om verbranden te voorkomen).
25 gr amandelschaafsel
Haal de cake uit de oven en prik hem in met een satéprikker. Maak lekker veel gaatjes, zodat de siroop er goed in kan trekken. Giet nu de siroop over de polentacake en laat hem volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Video
Notities
Je kunt de polenta cake serveren met wat versgeklopte slagroom, of gewoon zó.Bewaar overgebleven cake in een afsluitbaar bakje. De cake blijft twee dagen lekker op kamertemperatuur. In de koelkast is hij nog een dag of twee langer houdbaar. Serveer de cake wel op kamertemperatuur.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.