5steranijs(of 1 kaneelstokje of 1 tl 5 spice poeder)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Was en halveer de pruimen en verwijder de pit. Je hoeft de pruimen niet te schillen.
250 gr pruimen
Doe de halve pruimen in een pannetje en voeg de geleisuiker en het citroenzuur toe.
250 gr geleisuiker, 5 gr citroenzuur
Doe de smaakmakers bij het fruit.
5 steranijs
Breng de jam aan de kook en laat het onder regelmatig roeren, 4 minuten zachtjes doorkoken.
Om te testen of de jam goed gelukt is, druppel je wat pruimenjam op een bord. Als het snel stolt, is de jam goed. Zo niet, laat het dan nog even langer doorkoken.
Verwijder de steranijs of het kaneelstokje uit de jam.
Schenk de warme pruimenjam over in het potje en zet het jampotje op zijn kop weg.
Notities
Zo blijft je pruimenjam het langste houdbaar:
Zorg voor een brandschoon potje
Haal de jam er altijd uit met schoon bestek.
Bewaar het potje in de koelkast als je het eenmaal geopend hebt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.