Eieren koken: kook de eieren in 7-8 minuten hard en laat ze schrikken in koud water om het kookproces te stoppen.
6 eieren
Snijden: snijd de knoflook, sjalot en gember fijn.
2 tenen knoflook, 2 sjalotjes, 1 cm verse gember
Saus maken: fruit de knoflook, sjalot en gember aan in wat olie en voeg de trassi, citroengras, sambal en de tomatenpuree toe. Laat even meebakken.
1 tl trassi, 1 tl citroengras, 1 el sambal, 3 el tomatenpuree
Op smaak brengen: voeg de laos, suiker, ketjap, laurier en een half kopje water toe, en laat de saus 10-15 minuten pruttelen tot deze wat ingekookt is.
1 tl laos, 1 el bruine basterdsuiker, 2 el ketjap, 2 blaadjes laurier, 0,5 kopje water
Eieren toevoegen: halveer de eieren, voeg ze toe aan de saus en serveer.
Pittig of juist zoet? Kies sambal oelek voor een pittige sambal goreng telor, of sambal badjak voor een mildere versie. Met ketjap asin wordt de saus wat zouter, met ketjap manis juist zoeter.Bewaren: bewaar het gerecht tot twee dagen in de koelkast, in een goed afsluitbaar bakje.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.