Zet een pan met een dikke bodem klaar en smelt de boter op middelhoog vuur.
Voeg de gecondenseerde melk toe en blijf vanaf nu vrijwel continue roeren. Dit kun je het beste doen met een rubberen spatel die ook goed de bodem en de randen van de pan mee kan nemen.
Op een gegeven moment (na ruim vijf minuten) zul je zien dat het mengsel een lichte karamelkleur krijgt en dat de bodem van de pan lichtjes begint aan te branden. Zet het vuur op dat moment iets lager.
Blijf roeren en je zult merken dat het mengsel dikker wordt en dat het steeds meer een samenhangende massa wordt, die ook niet meer zo plakkerig is. Als dit het geval is, en de karamel is mooi goudkleurig, zet je het vuur uit en stort je de karamel op een vel bakpapier.
Laat het nu enkele minuutjes iets afkoelen, want het is erg heet! Verdeel de massa in vieren en rol er lange staven van.
Druk de staven iets plat en draai aan beide uiteinden in een tegengestelde richting, zodat je mooie golven in de toffee krijgt. Snijd de toffees vervolgens in stukjes. (je kunt er natuurlijk ook gewoon rechte stukjes van snijden).
Laat de toffee volledig afkoelen en aanvallen maar!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.