Snijd de knoflook en de ui fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
Schil de knolselderij (dit gaat het makkelijkste met een dunschiller) en snijd in dunne plakjes. Ik sneed zelf de knol eerst in acht stukken en daarna in heel dunne plakjes.
Doe alle groenten in een pan met wat boter of olie, en bak 15 tot 20 minuten op een middelhoog vuur. Dit lijkt lang, maar het is belangrijk dat er zoveel mogelijk vocht verdampt.
Laat de vulling volledig afkoelen - je kunt de vulling ook al een dag van tevoren klaarmaken.
Maak nu een roux door de boter te smelten in een koekenpan en de bloem er doorheen te roeren. Laat dit een minuutje garen en voeg een beetje bouillon toe. Roer steeds goed door met een garde, en voeg een scheutje bouillon toe als de saus is ingedikt.
Als alle bouillon is toegevoegd, roer je de mosterd, kaas en crème fraiche erdoor. Breng op smaak met peper en meng goed door. Roer de groenten door de saus en schenk in een licht ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Als je diepvries bladerdeeg gebruikt: laat dat nu ontdooien en leg de velletjes een beetje over elkaar heen. Rol met een deegroller de velletjes aan elkaar en bedek de ovenschaal ermee.
Laat het deeg ongeveer een centimeter over de rand hangen, en snijd de rest weg. Rol dit eventueel opnieuw uit en steek met een koek-uitsteker vormpjes uit het deeg, en leg deze op de pastei.
Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de vegetarische pastei in 25-30 minuten mooi goudbruin en serveer.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.