Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Breng ze aan de kook in water met ruim zout en laat ze 20 minuten koken.
Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan, laat ze op de nog warme kookplaat nog een paar minuten droogstomen.
Verwarm ondertussen de melk en de boter en voeg deze toe aan de pan met aardappels. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Proef goed of de puree goed op smaak is, voeg anders meer toe. Als je de puree niet romig genoeg vindt, kun je ook nog meer boter toevoegen.
Maak de aardappelpuree door de aardappels zo fijn mogelijk te stampen met een stamper, of gebruik een pureeknijper voor het gladste resultaat.
Video
Notities
Je kunt volop variëren met dit recept door verse kruiden door de aardappelpuree te mengen. Denk aan bieslook of peterselie.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.