100grbacon, liefst in iets dikkere plakjes gesneden
truffelolie
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Zet een soeppan klaar. Schil de aardperen (dit gaat het makkelijkste met een dunschiller) en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de uien fijn en hak deze grof. Bak ze op een laag vuurtje in wat boter of olie in de soeppan, voor 5 minuten.
Hak de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in ringetjes. Voeg deze toe aan de ui, roer even door en bak een minuut mee.
Voeg de stukjes aardpeer, groentenbouillon en de tijm toe en laat alles 20 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de bacon uit in een droge koekenpan tot deze knapperig is. Laat afkoelen en snijd vervolgens in dunne reepjes.
Pureer de aardperensoep met een staafmixer. Is de soep te dik? Dan kun je nog wat bouillon of water toevoegen. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer nogmaals goed door.
Roer optioneel nog wat slagroom door de soep om deze nog romiger te maken. Schenk de aardpeersoep in borden of kommen en garneer met de reepjes bacon en een paar druppels truffelolie.
Notities
Je kunt de soep een dag of twee bewaren in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.