Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Affogato - Italiaanse ijskoffie met vanilleijs
Affogato is het allermakkelijkste toetje ooit: je doet een bolletje ijs in een kopje en zet er sterke koffie overheen. Klaar!
5
van
3
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
2
minuten
minuten
Bereidingstijd:
3
minuten
minuten
Totale tijd:
5
minuten
minuten
Servings:
1
persoon
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
mooie glazen
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
1
bol
vanille-ijs
▢
1
espresso
(ca 30 ml)
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Je neemt per persoon een bolletje vanille-ijs. Dit doe je in een glas.
▢
Zet er een sterke espresso overheen zodat het ijs een beetje oplost in de koffie.
▢
Serveer met een lepeltje en drink / eet de affogato direct op.
Video
Notities
Restje noten, slagroom of chocolade in huis? Dat is lekker als topping op de affogatto! Zie voor meer variatie-tips de beschrijving boven het recept.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
207
kcal
|
Koolhydraten:
24
g
|
Eiwitten:
4
g
|
Vetten:
11
g
|
Zout:
80
mg
|
Vezels:
1
g
|
Suiker:
21
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.