In het aspergeseizoen is aspergesoep een heerlijke lunch of voorgerecht. Ook handig om de aspergeschillen te gebruiken, die geven veel smaak aan de soep.
Schil de asperges met een dunschiller maar gooi de schillen niet weg. Kook de asperges 15 minuten in ruim water met de aspergeschillen erbij.
Houd een halve liter van het kookwater apart en snijd de asperges in stukjes. Houd de kopjes apart.
Snijd de sjalotjes fijn en fruit ze aan in wat olie in een soeppan. Voeg de stukjes asperge (behalve de kopjes) toe, samen met de bouillon en het kookvocht.
Voeg de mosterd toe en pureer de soep. Verwarm de soep indien nodig nog even maar breng niet aan de kook. Roer nog een scheut slagroom door de soep en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Snijd de peterselie fijn en snijd de gerookte zalm in reepjes. Verdeel de soep over de borden en garneer met de fijngesneden peterselie en reepjes gerookte zalm.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.