150mlkarnemelk (je kunt ook plantaardige melk gebruiken)
2rijpe bananen
2elhavermout (optioneel)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Vet een cakevorm in met boter of zonnebloemolie. Meng de eieren met de suiker en de olie tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel, een snufje zout en de karnemelk toe aan de kom en roer door het olie-mengsel.
Prak de bananen grof. Schep de banaan en de eventuele extra vulling (noten, rozijnen, chocolade) voorzichtig door het deeg met een spatel en giet het in de vorm.
Bestrooi het bananenbrood met havermout en druk dit heel licht aan. Bak de cake ca 50 minuten op 175 graden. Laat even afkoelen in de vorm voordat je het bananenbrood eruit haalt.
Notities
Bananenbrood blijft ongeveer twee dagen lekker vers. Je kunt ook de helft van het brood invriezen als het is afgekoeld tot kamertemperatuur.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.