zoet

Bananenbrood met havermout-topping

Bananenbrood met havermout

Bananenbrood is zo lekker als tussendoortje of ontbijt! Het is lekker zoet en stilt de trek goed. Het fijne aan dit recept vind ik dat je in plaats van boter, olie gebruikt. Ik ben fan van baksels waarbij je geen boter hoeft te gebruiken, want olie werkt zoveel makkelijker! Je hoeft het niet op kamertemperatuur te laten komen en kneden is niet nodig, fijn toch? Trouwens, ook verder is dit een heel makkelijk recept voor bananenbrood. Je hebt hem zo gemaakt. Het moeilijkste? Wachten tot de oven klaar is, want je huis gaat heerlijk ruiken als je dit bananenbrood aan het bakken bent!

Bananenbrood invriezen

Krijg je het bananenbrood niet in één keer op? Je kunt het een dag of twee, drie bewaren als je het goed verpakt, maar je kunt het ook goed invriezen. Al geef ik je weinig kans dat deze cake lang meegaat, want hij is zo lekker! Het bananenbrood vind ik lauwwarm en vers uit de oven het lekkerste smaken. Je kunt het serveren als een heerlijk (bij)gerechtje bij het ontbijt, een lunch of als hapje op een brunchbuffet. Maar gewoon bij de koffie of als tussendoortje smaakt het ook prima! Je kunt een plak zó eten, maar met een lik notenpasta is het ook heerlijk. Cashewpasta is mijn favoriet maar pindakaas is er ook heel erg lekker op.

Variaties op dit bananenbrood recept:

  • Vervang de helft van de bloem door volkorenmeel voor een voedzamere versie
  • Voeg chocoladechips, rozijnen of gehakte walnoten toe aan het beslag

Bananenbrood met havermout-topping

0 from 0 votes
Course: Ontbijt, TussendoorCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

plakken
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

50

minutes
Calorieën

196

kcal

Een makkelijk recept voor bananenbrood met een topping van havermout. Lekker als ontbijt of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 100 gr basterdsuiker

  • 75 ml zonnebloemolie

  • 250 gr bloem

  • 8 gr bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1 snufje zout

  • 150 ml karnemelk (je kunt ook plantaardige melk gebruiken)

  • 2 rijpe bananen

  • 2 el havermout (optioneel)

Bereiding

  • Vet een cakevorm in met boter of zonnebloemolie. Meng de eieren met de suiker en de olie tot een glad mengsel.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel, een snufje zout en de karnemelk toe aan de kom en roer door het olie-mengsel.
  • Prak de bananen grof. Schep de banaan en de eventuele extra vulling (noten, rozijnen, chocolade) voorzichtig door het deeg met een spatel en giet het in de vorm.
  • Bestrooi het bananenbrood met havermout en druk dit heel licht aan. Bak de cake ca 50 minuten op 175 graden. Laat even afkoelen in de vorm voordat je het bananenbrood eruit haalt.

Opmerkingen

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten