zoet

Bananenbrood met havermout-topping

Bananenbrood

Bananenbrood is zo lekker als tussendoortje! Het is lekker zoet en stilt de trek goed. De meeste recepten voor bananenbrood zijn ‘gezonde recepten’ maar eigenlijk is dit meer een bananencake geworden! Er gaat namelijk gewoon lekker wat suiker in om het lekkerder te maken. Het fijne aan dit recept vind ik dat je in plaats van boter, olie gebruikt. Ik ben fan van baksels waarbij je geen boter hoeft te gebruiken, want olie werkt zoveel makkelijker! Je hoeft het niet op kamertemperatuur te laten komen en kneden is niet meer nodig, fijn toch? Trouwens, ook verder is dit een heel makkelijk recept voor bananenbrood. Het moeilijkste? Wachten tot de oven klaar is, want je huis gaat heerlijk ruiken als je dit bananenbrood aan het bakken bent!

Recept bananenbrood

  • 2 rijpe bananen
  • 150 ml karnemelk
  • 100 gr lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr bloem
  • 5 el zonnebloemolie
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Optioneel om te bestrooien: 1-2 el havermout & 1 el lijnzaad

Tip: Je kunt het bananenbrood nog gevulder maken door bijvoorbeeld een handje gehakte noten of rozijntjes toe te voegen, of wat stukjes fijngehakte pure chocolade.

Zo maak je het bananenbrood

  • Vet een cakevorm in met boter of zonnebloemolie.
  • Meng de eieren met de suiker, vanillesuiker en de olie tot een glad mengsel.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel, een snufje zout en de karnemelk door het mengsel.
  • Prak de bananen grof.
  • Schep de banaan en de eventuele extra vulling (noten, rozijnen, chocolade) voorzichtig door het deeg met een spatel en giet het in de vorm.
  • Bestrooi het bananenbrood met havermout en lijnzaad en bak ca 50 minuten op 175 graden.
  • Laat even afkoelen in de vorm voordat je het bananenbrood eruit haalt!

Het bananenbrood vind ik lauwwarm het lekkerste smaken. Je kunt het serveren als een heerlijk (bij)gerechtje bij een zondags ontbijt, een lunch of als hapje op een brunchbuffet. Maar gewoon bij de koffie of als tussendoortje smaakt het ook prima!

Bananenbrood ongebakken

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten