Bananenbrood is zo lekker als tussendoortje of ontbijt! Het is lekker zoet en stilt de trek goed. Het fijne aan dit recept vind ik dat je in plaats van boter, olie gebruikt. Ik ben fan van baksels waarbij je geen boter hoeft te gebruiken, want olie werkt zoveel makkelijker! Je hoeft het niet op kamertemperatuur te laten komen en kneden is niet nodig, fijn toch?
Snel en makkelijk recept
Trouwens, ook verder is dit een heel makkelijk recept voor bananenbrood. Je hebt hem zo gemaakt. Het moeilijkste? Wachten tot de oven klaar is, want je huis gaat heerlijk ruiken als je dit bananenbrood aan het bakken bent!
Bananenbrood invriezen
Krijg je het bananenbrood niet in één keer op? Je kunt het een dag of twee, drie bewaren als je het goed verpakt. Al geef ik je weinig kans dat deze cake lang meegaat, want hij is zo lekker! Maar mocht je het niet snel op kunnen eten, dan kun je het ook goed invriezen.
Zelf snijd ik hem vaak in tweeën en vries dan een helft in. Of je kunt het brood in plakken snijden en dan de plakken apart invriezen. Even een paar uur van tevoren uit de vriezer halen en je hebt altijd een verse plak!
Ontbijt, lunch of tussendoortje
Het bananenbrood vind ik lauwwarm en vers uit de oven het lekkerste smaken. Je kunt het serveren als een heerlijk (bij)gerechtje bij het ontbijt, een lunch of als hapje op een brunchbuffet. Maar gewoon bij de koffie of als tussendoortje smaakt het ook prima!
Je kunt een plak zó eten, maar met een lik notenpasta is het ook heerlijk. Cashewpasta is mijn favoriet maar pindakaas is er ook heel erg lekker op.
Variaties op dit bananenbrood recept:
- Vervang de helft van de bloem door volkorenmeel voor een voedzamere versie
- Voeg chocoladechips, rozijnen of gehakte walnoten toe aan het beslag


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties