Snijd de ui in halve ringen en bak deze heel zachtjes in wat olijfolie, tot ze mooi zacht en glazig zijn. Voeg de suiker toe en laat even karamelliseren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verdeel de uien erover.
Snijd de blauwe kaas in blokjes en de vijgen in plakjes. Verdeel de kaas en de vijgen over de bladerdeegtaartjes.
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei, en bestrooi de taartjes met verse tijm.
Bak de bladerdeegtaartjes met vijgen en blauwe kaas in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin.
Besprenkel met een beetje honing en serveer de taartjes direct.
Notities
Als je dit gerecht wilt voorbereiden, maak dan vooraf de uien al klaar. Je kunt ook al eerder op de dag de kaas snijden en de vijgen in plakjes snijden.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.