Menu
voorgerechten

Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

Een suuuuuuper simpel Kerst voorgerecht zijn deze bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas. En zien ze er niet waanzinnig feestelijk uit? Voorgerechten met bladerdeeg zijn bij mij echt favoriet. Meestal zijn ze erg makkelijk te maken en je kunt ze ook heel makkelijk naar ieders smaak aanpassen.

Ik lust geen blauwe kaas…

Voor de mensen die geen blauwe kaas lusten bijvoorbeeld! Dat is geen enkel probleem. Je kunt de blauwe kaas in deze bladerdeeg taartjes met vijgen namelijk prima vervangen door een ander lekker kaasje. Neem bijvoorbeeld een stukje brie, camembert of geitenkaas. Allemaal lekker!

Meer bladerdeeg taartjes

Ook lekker: deze variant met peer & gorgonzola, of serveer kleine puntjes van deze tomaten tarte tatin als voorgerecht tijdens het Kerstdiner.

Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

5 from 1 stem
Gang: VoorgerechtKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

11

minutes
Calories

360

kcal

Een makkelijk en snel Kerst voorgerecht: bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

Ingrediƫnten

  • 4 plakken bladerdeeg

  • 2 uien

  • 2 tl suiker

  • 100 gr blauwe kaas

  • 4 vijgen

  • 1 ei, losgeklopt

  • tijm

  • honing

Bereiding

  • Snijd de ui in halve ringen en bak deze heel zachtjes in wat olijfolie, tot ze mooi zacht en glazig zijn. Voeg de suiker toe en laat even karamelliseren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verdeel de uien erover.
  • Snijd de blauwe kaas in blokjes en de vijgen in plakjes. Verdeel de kaas en de vijgen over de bladerdeegtaartjes.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei, en bestrooi de taartjes met verse tijm.
  • Bak de bladerdeegtaartjes met vijgen en blauwe kaas in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin.
  • Besprenkel met een beetje honing en serveer de taartjes direct.

Opmerkingen

  • Als je dit gerecht wilt voorbereiden, maak dan vooraf de uien al klaar. Je kunt ook al eerder op de dag de kaas snijden en de vijgen in plakjes snijden.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Recept bladerdeeg met vijgen en blauwe kaas

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter