Een feestelijk toetje dat je heel goed kunt voorbereiden. Deze ijstaart bestaat uit een zalige bodem van spritskoekjes, met daarop laagjes romige kwark en puree van blauwe bessen.
Roer 3 el citroensap, 80 gr suiker en een snuf zout door de kwark.
Klop de slagroom stijf en spatel door de kwark. Pureer de blauwe bessen met 3 el citroensap en 3 el suiker.
Neem de cakevorm en beleg deze met vershoudfolie. Strijk 4 el van het kwarkmengsel in de vorm en zet minimaal 20 minuten in de vriezer.
Strijk 2 el blauwe bessenpuree over de kwark en zet weer minimaal 20 minuten in de vriezer. Wissel dit af tot de mengsels op zijn. (met deze hoeveelheden krijg je dunne laagjes zoals op de foto, neem als je dit mooier vind gerust een dubbele hoeveelheid voor dikkere laagjes, maar zet de taart dan wel wat langer in de vriezer).
Smelt de boter, verkruimel de spritsen en roer deze door de boter.
Verdeel dit mengsel over de taart en druk lichtjes aan. Dek af met folie en zet minimaal 6 uur in de vriezer.
Notities
Let op: haal de taart 45 minuten voor het serveren uit de vriezer en zet hem in de koelkast, anders is hij erg lastig te snijden.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.