toppings naar keuze (fruit, yoghurt, noten, stroop...)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Zeef het boekweitmeel en het bakpoeder boven een kom. Voeg de amandelmelk en de eieren toe.
Prak in een kommetje de banaan heel fijn, en voeg de banaan toe aan het beslag.
Klop alles goed door elkaar met een garde tot een mooi beslag.
Verhit wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schep nu met een juslepel 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Je kunt op dit moment je pancakes beleggen met bijvoorbeeld een plakje ontbijtspek, een schijfje appel of bosbessen.
Als de bovenkant van de pancake gestold is, kun je hem omdraaien en nog eventjes verder laten bakken. Zodra ook de onderkant mooi bruin is, zijn je pancakes klaar. Beleg de boekweit pancakes met een topping naar keuze, eet smakelijk!
Notities
Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de boekweit pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen).
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.