Boekweit pannenkoeken, dat is nog eens een lekker ontbijt! Tijdens mijn huwelijksreis door Zuid-West Amerika ben ik lichtelijk verslaafd geraakt aan die fluffy American pancakes. Ik maak ze dan thuis ook regelmatig, al is het in wat normalere hoeveelheden dan in Amerika ;-) Want mán, de porties die je daar krijgt… Soms kreeg ik het gewoon echt niet allemaal op. Thuis maak ik daarom iets bescheidener porties. Vandaag maak ik een iets voedzamere versie: boekweit pannenkoeken.
Boekweit pannenkoeken
Om de pancakes iets voedzamer te maken, gebruik ik boekweitmeel in plaats van gewone bloem. Daardoor worden de pannenkoeken wel iets compacter dan normaal, maar ook een stuk voedzamer. En met een banaantje door het beslag krijg je ook direct een portie fruit binnen met dit ontbijt van boekweit pannenkoeken!
Toppings voor de pancakes
Met de toppings kun je natuurlijk alle kanten op. Zelf ga ik graag voor spek & stroop (niet zo gezond maar wel heel lekker en dat mag best af en toe). Maar een topping van yoghurt en vers fruit (aardbei, bosbes, banaan…) bovenop is natuurlijk ook erg lekker en een stuk voedzamer. Of top ze af met (wal)noten en maple syrup. Ook een heel fijne combinatie!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties