ontbijt

Boekweit pannenkoeken – pancakes van boekweitmeel

Boekweit pannenkoeken

The best way to start the weekend? Met pancakes natuurlijk! Tijdens mijn huwelijksreis door Zuid-West Amerika ben ik lichtelijk verslaafd geraakt aan die fluffy pancakes. Ik maak ze dan thuis ook regelmatig, al is het in wat normalere hoeveelheden dan in Amerika ;-) Want mán, de porties die je daar krijgt… Soms kreeg ik het gewoon echt niet allemaal op. Thuis maak ik daarom iets bescheidener porties ;-) Vandaag maak ik een iets voedzamere versie: boekweit pannenkoeken.

Boekweit pannenkoeken

Om de pancakes iets gezonder te maken, gebruik ik boekweitmeel & amandelmelk. Met de topping kun je natuurlijk alle kanten op. Zelf ga ik graag voor spek & stroop (niet zo gezond maar wel heel lekker en dat mag best af en toe). Maar een topping van yoghurt en vers fruit (aardbei, bosbes, banaan…) bovenop is natuurlijk ook erg lekker en een stuk voedzamer. Of top ze af met (wal)noten en maple syrup. Ook een heel fijne combinatie!

Recept pancakes van boekweitmeel

(voor ca 10 kleine pancakes)

 • 50 gr boekweitmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 50 ml amandelmelk
 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • olie
 • toppings naar keuze (fruit, yoghurt, noten, stroop…)

Zo maak je de boekweit pannenkoeken

 • Zeef het boekweitmeel en het bakpoeder boven een kom. Voeg de amandelmelk en de eieren toe. Prak in een kommetje de banaan heel fijn, en voeg de banaan toe aan het beslag.
 • Klop alles goed door elkaar met een garde tot een mooi beslag.
 • Verhit wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schep nu met een juslepel 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Je kunt op dit moment je pancakes beleggen met bijvoorbeeld een plakje ontbijtspek, een schijfje appel of bosbessen.
 • Als de bovenkant van de pancake gestold is, kun je hem omdraaien en nog eventjes verder laten bakken. Zodra ook de onderkant mooi bruin is, zijn je pancakes klaar.
 • Beleg de boekweit pancakes met een topping naar keuze, eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten