Menu
ontbijt

Boekweit pannenkoeken – pancakes van boekweitmeel

Boekweit pannenkoeken

Boekweit pannenkoeken, dat is nog eens een lekker ontbijt! Tijdens mijn huwelijksreis door Zuid-West Amerika ben ik lichtelijk verslaafd geraakt aan die fluffy American pancakes. Ik maak ze dan thuis ook regelmatig, al is het in wat normalere hoeveelheden dan in Amerika ;-) Want mán, de porties die je daar krijgt… Soms kreeg ik het gewoon echt niet allemaal op. Thuis maak ik daarom iets bescheidener porties. Vandaag maak ik een iets voedzamere versie: boekweit pannenkoeken.

Boekweit pannenkoeken

Om de pancakes iets voedzamer te maken, gebruik ik boekweitmeel in plaats van gewone bloem. Daardoor worden de pannenkoeken wel iets compacter dan normaal, maar ook een stuk voedzamer. En met een banaantje door het beslag krijg je ook direct een portie fruit binnen met dit ontbijt van boekweit pannenkoeken!

Toppings voor de pancakes

Met de toppings kun je natuurlijk alle kanten op. Zelf ga ik graag voor spek & stroop (niet zo gezond maar wel heel lekker en dat mag best af en toe). Maar een topping van yoghurt en vers fruit (aardbei, bosbes, banaan…) bovenop is natuurlijk ook erg lekker en een stuk voedzamer. Of top ze af met (wal)noten en maple syrup. Ook een heel fijne combinatie!

Boekweit pannenkoeken – pancakes van boekweitmeel

5 from 2 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: PancakesNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Calorieën

232

kcal

Lekker als ontbijt: voedzame boekweit pannenkoeken. Lekker met een topping van yoghurt en vers fruit bijvoorbeeld.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 50 gr 50 boekweitmeel

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 50 ml 50 amandelmelk

  • 2 2 eieren

  • 1 1 banaan

  • toppings naar keuze (fruit, yoghurt, noten, stroop…)

Bereiding

  • Zeef het boekweitmeel en het bakpoeder boven een kom. Voeg de amandelmelk en de eieren toe.
  • Prak in een kommetje de banaan heel fijn, en voeg de banaan toe aan het beslag.
  • Klop alles goed door elkaar met een garde tot een mooi beslag.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schep nu met een juslepel 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Je kunt op dit moment je pancakes beleggen met bijvoorbeeld een plakje ontbijtspek, een schijfje appel of bosbessen.
  • Als de bovenkant van de pancake gestold is, kun je hem omdraaien en nog eventjes verder laten bakken. Zodra ook de onderkant mooi bruin is, zijn je pancakes klaar.
    Beleg de boekweit pancakes met een topping naar keuze, eet smakelijk!

Opmerkingen

  • Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de boekweit pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen).
Recept boekweit pannenkoeken

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter