The best way to start the weekend? Met pancakes natuurlijk! Tijdens mijn huwelijksreis door Zuid-West Amerika ben ik lichtelijk verslaafd geraakt aan die fluffy pancakes. Ik maak ze dan thuis ook regelmatig, al is het in wat normalere hoeveelheden dan in Amerika ;-) Want mán, de porties die je daar krijgt… Soms kreeg ik het gewoon echt niet allemaal op. Thuis maak ik daarom iets bescheidener porties ;-) Vandaag maak ik een iets voedzamere versie: boekweit pannenkoeken.
Boekweit pannenkoeken
Om de pancakes iets voedzamer te maken, gebruik ik boekweitmeel & amandelmelk. Met de topping kun je natuurlijk alle kanten op. Zelf ga ik graag voor spek & stroop (niet zo gezond maar wel heel lekker en dat mag best af en toe). Maar een topping van yoghurt en vers fruit (aardbei, bosbes, banaan…) bovenop is natuurlijk ook erg lekker en een stuk voedzamer. Of top ze af met (wal)noten en maple syrup. Ook een heel fijne combinatie!
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
Nog geen reacties