Menu
ontbijt

Boekweit pannenkoeken – pancakes van boekweitmeel

Boekweit pannenkoeken

The best way to start the weekend? Met pancakes natuurlijk! Tijdens mijn huwelijksreis door Zuid-West Amerika ben ik lichtelijk verslaafd geraakt aan die fluffy pancakes. Ik maak ze dan thuis ook regelmatig, al is het in wat normalere hoeveelheden dan in Amerika ;-) Want mán, de porties die je daar krijgt… Soms kreeg ik het gewoon echt niet allemaal op. Thuis maak ik daarom iets bescheidener porties ;-) Vandaag maak ik een iets voedzamere versie: boekweit pannenkoeken.

Boekweit pannenkoeken

Om de pancakes iets voedzamer te maken, gebruik ik boekweitmeel & amandelmelk. Met de topping kun je natuurlijk alle kanten op. Zelf ga ik graag voor spek & stroop (niet zo gezond maar wel heel lekker en dat mag best af en toe). Maar een topping van yoghurt en vers fruit (aardbei, bosbes, banaan…) bovenop is natuurlijk ook erg lekker en een stuk voedzamer. Of top ze af met (wal)noten en maple syrup. Ook een heel fijne combinatie!

Boekweit pannenkoeken – pancakes van boekweitmeel

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: PancakesDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Calorieën

232

kcal

Lekker als ontbijt: voedzame boekweit pannenkoeken. Lekker met een topping van yoghurt en vers fruit bijvoorbeeld.

Ingrediënten

  • 50 gr boekweitmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 50 ml amandelmelk

  • 2 eieren

  • 1 banaan

  • toppings naar keuze (fruit, yoghurt, noten, stroop…)

Bereiding

  • Zeef het boekweitmeel en het bakpoeder boven een kom. Voeg de amandelmelk en de eieren toe.
  • Prak in een kommetje de banaan heel fijn, en voeg de banaan toe aan het beslag.
  • Klop alles goed door elkaar met een garde tot een mooi beslag.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schep nu met een juslepel 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Je kunt op dit moment je pancakes beleggen met bijvoorbeeld een plakje ontbijtspek, een schijfje appel of bosbessen.
  • Als de bovenkant van de pancake gestold is, kun je hem omdraaien en nog eventjes verder laten bakken. Zodra ook de onderkant mooi bruin is, zijn je pancakes klaar.
    Beleg de boekweit pancakes met een topping naar keuze, eet smakelijk!

Opmerkingen

  • Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de boekweit pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen).
Recept boekweit pannenkoeken

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter